Events
Conferința Națională ALB România - Asociația Societăților Financiare
November 21, 2017, HOTEL INTERCONTINENTAL, BUCURESTI

 Conferința Naționala ALB Romania

Asociația Societăților Financiare Editia a XIII-a • 2017 

21 Noiembrie, 2017 • InterContinental Bucuresti • Sala Ronda

Membrii industriilor de leasing si credit de consum din cadrul ALB - România, Asociația Societăților Financiare, specialisti din departamentele juridice, financiar-contabile si logistica, reprezentanți ai autorităților, sunt invitati sa participe la editia a XIII-a a Conferintei Anuale ALB România.

În 21 noiembrie, InterContinental Hotel sala Ronda va fi locul în care companiile de leasing de consum și de credit de consum vor dezbate împreună cu reprezentanții autorităților, clienților și colaboratorilor oportunitățile și provocările pe termen mediu, precum și viitoarele direcții de dezvoltare ale sectorului instituțiilor financiare nebancare.

Conferința dorește să fie un forum real de discuții între reprezentanții industriei, autoritățile de reglementare și control, precum și întregul lanț de clienți și parteneri implicați în acest segment de activitate.

INFORMATII GENERALE

Limba de desfasurare si prezentare: română și engleză, cu traducere simultană.

Înscriere: Taxa de participare la conferință este de 590 RON + TVA / persoană.

 • Taxa include participarea la sesiunile de conferințe, pauzele de cafea și masa de prânz, precum și documentele lucrărilor conferinței.
 • Toate taxele de înregistrare menționate mai sus exclud 19% TVA în România.

Condiții de înregistrare: Programul și temele sesiunilor de discutii pot fi modificate. În cazul în care conferința va fi anulată din motive de forță majoră, indisponibilitatea locului de desfășurare a conferinței sau pentru alte motive obiective, organizatorul își rezervă dreptul de a anula conferința. În cazul anulării, toți participanții vor fi informați cu promptitudine. În acest caz, toate taxele de înregistrare vor fi rambursate.

Plata: Plata se poate face prin transfer bancar inainte de eveniment. Luați în considerare disponibilitatea limitată a locurilor si termenul de procesare a plaților, prin urmare vă recomandăm ca înregistrările să fie făcute înainte de săptămâna evenimentului.

Protecția datelor și partajarea detaliilor de contact

Organizatorul conferinței va colecta și păstra datele dumneavoastră personale pentru pregătirea și desfășurarea conferinței, precum și pentru a vă informa cu privire la viitoarele proiecte legate de sectorul dumneavoastră și de domeniul de activitate. Datele dvs. de contact vor fi transmise numai partenerilor implicați direct în procesul de organizare a conferinței . Dacă aveți întrebări cu privire la politica noastră de confidențialitate și la procesarea mesajelor dvs. de poștă electronică și a datelor personale aferente, nu ezitați să ne scrieți la sales@govnet.ro 

 

Program
08:30 - 09:00
Inregistrare
 •    Inregistrare participanti si cafea de bun venit

09:00 - 09:05
Cuvant de bun venit
 •  Bogdan Speteanu, Presedintele industriei de leasing al ALB Romania

 

09:05 - 09:20
Demersuri legislative in protectia consumatorului de servicii financiare la nivel national
 • Bogdan Marcel Pandelica, Presedinte, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului


09:20 - 09:35
Prezentarea evolutiei industriei de leasing financiar
 • Bogdan Speteanu, Presedintele industriei de leasing al Asociatiei ALB Romania09:35 - 09:50
Prezentarea evolutiei industriei de credit de consum
 • Bruno Leroux, Presedintele industriei de credit de consum al Asociatiei ALB Romania


09:50 - 10:05
Noile reglementari BNR privind creditarea
 • Angela Dimonu, Sef Serviciu, Directia Reglementare si Autorizare Banca Nationala a Romaniei 10:05 - 10:20
Modificari si riscuri – Regulamentul general privind protectia datelor
 • Adriana Radu, Partener Schoenherr

 
10:20 - 10:35
ntizarea prospectarii si a procesului de management al portofoliului de clienti
 • Alexandra Predeanu, Country Manager ICAP Romania 

 

10:35 - 11:00
Sesiune Q&A
 • Q&A - Sesiune de intrebari si raspunsuri tematica sesiunii 1


11:00 - 11:30
Pauza de cafea
 • Pauza de cafea si discutii participanti - sponsorizata de OMNIASIG

 

11:30 - 13:30
PANEL DISCUTII VIITORUL SERVICIILOR FINANCIARE

Participanti in panel:

 • Sergiu Oprescu, Presedinte Asociata Romana a Bancilor si Presedinte Alpha Bank
 • Sergiu Manea, Presedinte Consiliul Patronatelor Bancare din Romania si Presedinte Banca Comerciala Romana
 • Bogdan Speteanu, Presedinte Asociatia Societatilor Financiare ALB Romania si Presedinte BCR Leasing
 • Bruno Leroux, Vicepresedinte Asociatia Societatilor Financiare ALB Romania si Director General Cetelem Romania 
 • Mircea Cotiga, CEO UniCredit Leasing 
 • Razvan Diaconescu, Director General Impuls Leasing
 • Liviu Serban, Managing Director Idea Leasing

Moderator: Melania Hancila, Secretar General al Asociatiei ALB Romania 

13:30 - 13:40
Interventie
 • Mihai Leu 

 

13:40 - 14:30
Masa de pranz

Masa de pranz si discutii networking 

 • sponsorizata de EOS KSI România

 

Speakers
Bogdan Speteanu
Presedintele industriei de leasing al asociatiei - ALB Romania si Director General BCR Leasing

Din octombrie 2010, Bogdan Ionut Speteanu este Director General al BCR Leasing IFN SA, ocupand anterior pozitia de Director de Program in cadrul Erste Group Viena dupa ce a fost Seful Diviziei de Strategie in BCR. In prezent mai ocupa pozitia de Presedinte al ALB precum si pe aceea de membru in CA al Omniasig. Avand o experienta bancara de 15 ani in domeniul auditului, strategiei si al managementului de programe, este absolvent al ASE si detine un EMBA Asebuss (2005-2007).

Bruno Leroux
Presedintele industriei de credit de consum al asociatiei - ALB Romania si Director General Cetelem Romania

Bruno Leroux, Director General al Cetelem Romania si BNP Paribas Personal Finance Bulgaria, a activat in cadrul grupului BNP Paribas pentru 20 de ani si are o vasta experienta in domeniul financiar. Bruno a detinut functia de COO al Cetelem Brazilia si, de asemenea, a fost membru in Comitetul Executiv al BNP Paribas Personal Finance pentru regiunea America Latina. Nascut in 1971, Bruno Leroux a absolvit Scoala de Stiinte Comerciale Brest din Franta, Stiintele Economiei in cadul Universitatii Cadiz din Spania cat si un Master in Afaceri, specializare Marketing in Franta. 

Sergiu Oprescu
Presedinte - Asociata Romana a Bancilor si Presedinte Alpha Bank

Dl. Sergiu Oprescu are o vastă experienţă ȋn domeniul bancar și pieţe de capital, de peste 20 de ani. În prezent ocupă funcţia de Președinte Executiv al Alpha Bank Romȃnia și Președinte al Consiliului Director al Asociaţiei Romȃne a Băncilor.

Anterior, dl. Oprescu a deţinut diverse poziții de conducere ȋn companii din sectorul financiar, precum vicepreședinte executiv responsabil cu retailul ȋn cadrul Alpha Bank Romȃnia, CEO și vicepreședinte al consiliului de administraţie al Alpha Finance, președinte al Bursei de Valori Bucuresti ȋn perioada 2001-2006.

Dl. Oprescu este implicat activ ȋn organizaţii profesionale locale și internaţionale, cum ar fi European Banking Federation ȋn cadrul căreia deţine poziţia de membru al Board-ului începând cu anul 2015 și European Mortgage Federation unde ocupă din anul 2009 poziţia de membru al Comitetului Executiv.

În perioada 2008 – 2014 a ocupat poziţia de membru al Consiliului Director al Asociaţiei Romȃne a Băncilor, pentru 2 mandate consecutive.

Este absolvent al Facultăţii de Aeronautică din Bucureşti (1987) şi al „Şcolii Bancare” din cadrul Universităţii Colorado din Statele Unite (1996).

Marcel Bogdan Pandelică
Presedinte, Autoritatea Nationala a Protectiei Consumatorilor
Dl. Bogdan Pandelica este presedintele ANPC din noiembrie 2015. A fost secretar de stat în Ministerul Economiei, sectorul Comert Exterior si Relatii Internationale. In perioada 2013-2014 a fost subsecretar de stat in cadrul Departamentului pentru Energie al MECRMA, iar anterior – vicepresedinte ANPC, responsabil cu politicile si strategiile din domeniul supravegherii pietei. Este inginer si economist, absolvent al Colegiului National de Aparare si al cursurilor de “Politica externa si Diplomatie” din cadrul Institutului Diplomatic Roman.  
Sergiu Manea
Presedinte – Consiliul Patronatelor Bancare din Romania si Presedinte Banca Comerciala Romana

Sergiu Manea este, începând din octombrie 2015, Preşedintele Băncii Comerciale Române, cel mai mare grup financiar din România, fiind primul CEO român numit de acționarul majoritar, în urma privatizării băncii cu Erste Group în 2006.

Până la numirea sa la conducerea BCR, Sergiu Manea a asigurat conducerea operaţiunilor Corporate supervizând diviziile de servicii bancare pentru companii mari, reţeaua de centre bancare comerciale, investment banking, pieţe de capital, trazacţii bancare & finanţarea comerţului, sector public & finanţarea infrastructurii. Rolul său în BCR a vizat şi implicarea în proiectele de educație financiară, dezvoltare durabilă și antreprenoriat social ale băncii.

Sergiu Manea a revenit în România în 2012, după o carieră dinamică de mai mult de cincisprezece ani ca profesionist de top în investment banking şi servicii bancare derulate în perimetrul unor inovative pieţe globale. Inainte de rolul în cadrul BCR, a deținut o poziție de Managing Partener la Ithuba Capital, o firmă de consultanță în investiții private cu sediul la Viena, Austria. Între 2005 şi 2010, a fost Managing Director, Piete EEMEA, Unicredit Markets & Investment Banking la Bank Austria Creditanstalt. Anterior, începând cu anul 2000 a ocupat diverse roluri în domeniul piețelor financiare la ABN AMRO București și Londra. La începutul carierei sale a ocupat mai multe roluri in cadrul mai multor instituții financiare de top, cum ar fi ING Bank, Citibank România si Bank Austria Creditanstalt.

Sergiu Manea a absolvit în 1995, Academia de Științe Economice din București, pentru a primi mai târziu titlul de Master în Științe Financiare la DOFIN din București.  

Mircea Cotiga
CEO Unicredit Leasing Romania

Începând de la 1 mai 2016, Mircea Cotiga este Chief Executive Officer al UniCredit Leasing Corporation IFN SA, după ce a ocupat timp poziţia de Director Risc – Restructurare şi Recuperare Creanţe în cadrul UniCredit Bank . Cu o experienta  în sistemul bancar de 11 ani, dintre care ultimii şapte ani în cadrul UniCredit Bank, deţine un MBA în Financial Management acordat de City University USA – Romanian Banking Institute (2005 – 2007).

Razvan Diaconescu
Director General Impuls Leasing

Răzvan Diaconescu, director general al Impuls Leasing România, poate fi considerat un adevărat veteran al leasingului financiar, având o experiență de aproximativ cincisprezece ani în cadrul acestei piețe. Activitatea sa în domeniul leasingului a început încă din 2002, iar la scurt timp după, în 2004, Răzvan Diaconescu ocupa deja poziția de director general al Volksbank Leasing România. În anul 2006, acesta a avut inițiativa deschiderii în România a unei filiale a grupului Impuls Leasing International, filială pe care o conduce de atunci și până în prezent, și care se situează în topul primelor trei companii de leasing din România. 

 

Liviu Serban
Managing Director - Idea Leasing

Avand o bogata experienta in industria auto si a leasingului financiar,  Liviu Serban ocupa functia de Managing Director al companiei IDEA Leasing si este membru in Consiliul de Administratie.

Crezand puternic intr-o atitudine proactiva a echipei  Idea Leasing si in oferirea de solutii competitive care au la baza o cercetare solida a psihologiei consumatorilor, Liviu Serban a construit o organizatie orientata catre nevoile actuale ale clientilor si partenerilor companiei aflata in topul primelor 5 companii de leasing din Romania. In cei aproape 10 ani de management al echipei, Liviu Serban a coordonat investitiile in traininguri pentru fortele de vanzari care au permis asigurarea unor servicii complexe de leasing si investitiile in programe de optimizare a proceselor interne. 

Expertiza sa in aria de vanzari si marketing, numeroasele programe de training si certificarile in Commercial Negociations, Customer Psychology, Sales Management, Performance Management si Communications, precum si cursurile de Leadership au contribuit la consolidarea echipei VB Leasing si la dezvoltarea portofoliului de clienti si de parteneri ai companiei. De asemenea, experienta sa in domeniul auto, in cadrul unuia dintre cei mai mari dealeri autorizati Porsche Romania, l-a ajutat sa sustina dezvoltarea strategica a diviziei de finantare a autovehiculelor si a vehiculelor comerciale. Vorbitor de limba engleza, germana si italiana, Liviu Serban - 40 de ani - este absolvent al Facultatii de Management Financiar, Contabil si Administrativ in cadrul Universitatii Ecologice Bucuresti.

 

Adriana Radu
Partener - Schoenherr

Adriana Radu este parteneră la Schoenherr București și este specializată în dreptul muncii, media, telecomunicații și proprietate intelectuală. Înainte de a se alătura lui Schoenherr, ea a fost șeful Departamentului Juridic al filialei române a grupului media german ProSiebenSat1 timp de patru ani. Adriana are o vastă experiență în dreptul muncii, M&A, cu un accent deosebit pe TMT și aspectele legate de reglementare. De asemenea, conduce divizia specializată în dreptul muncii la București, având o vastă experiență în acest domeniu, inclusiv concedieri colective și individuale, transfer de întreprinderi, litigii legate de dreptul muncii, planuri de bonusare și alte probleme sofisticate legate de ocuparea forței de muncă. Adriana are mai mult de 15 ani de experiență.

Mihai Leu
Sportiv de performanta

Mihai Leu este un sportiv român, cunoscut ca pugilist, fiind campion mondial WBO la semimijlocie în 1997. S-a retras din box în urma unei accidentări, fiind neînfrânt la fel ca legendarul boxer european Terry Marsh. A început apoi să concureze ca pilot de raliu, unde a devenit campion național în 2003. Din 2010 este team-managerul unei echipe ce concurează în Campionatul Național de Raliuri (CNR).

Alexandra Predeanu
Country Manager ICAP Group

Alexandra Predeanu este parte a ICAP Group din aprilie 2010, dezvoltand diferite evaluari al riscului de creditare si proiecte de marketing in tarile unde este prezent ICAP: Romania, Bulgaria, Serbia, Grecia si Cipru. Momentan, Alexandra ocupa pozitia de Country Manager al ICAP Romania si este membra a  ICAP Romania Advisory Board, aducand o crestere constanta a ICAP in Romania. Cu un background extrem de diversificat, de la vanzari si marketing la analize financiare si comerciale, Alexandra Predeanu a dezvoltat programe mari in mai mult de 30 de tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa, in timpul pozitiilor ocupate anterior in cadrul marilor corporatii ca BBDO si Hewlett Packard, avand in supervizare mai mult de 2500 de revanzatori si 27 de echipe de vanzari in regiunea EMEA.

Sponsors
Media partners
Venue
Hotel Intercontinental
BUCURESTI
Phone:

Conferinta Nationala ALB Romania va avea loc la Hotel interContinental Bucuresti, sala Ronda Etaj 1.

Pentru rezervari de camere pentru acest eveniment, va rugam sa va adresati Event Managerului:

Mrs. Simona Sercan – Senior Convention Sales Manager
e-mail: simona.sercan@interconti.ro
Tel:+4021.305.10.18
 

Registration

Taxa de participare la Conferinta Nationala ALB Romania editia 2017 este de 590 LEI + TVA/ persoana.

NOTA: 
 • Discount pentru un numar de minim 3 participanti din partea aceleiasi companii - 10%

 
Pentru informatii suplimentare, ne puteti contacta la tel: 0372.900.670 sau e-mail la sales@govnet.ro
Govnet Next Events