Events
ESG 2022 • Raportarea Non-Financiară de Sustenabilitate în România
November 24, 2022, GRAND HOTEL BUCHAREST, BUCHAREST

 ESG 2022 

Raportarea Non-Financiară de Sustenabilitate în România 

24 Noiembrie. Grand Hotel București - a 3-a ediție anuală

Raportarea ESG • EU Taxonomy • Impactul de Mediu • Economie Circulară 

Factorii ESG joacă un rol din ce in ce mai important în creșterea competitivității, iar performanța non-financiară a unei companii este esențială în asigurarea succesului.

Abordarea corectă a raportărilor privind performanța non-financiară este crucială, iar investițiile responsabile care țîn cont de impactul factorilor de mediu, sociali și de guvernanță (ESG) sunt concepte cheie ale unei strategii de afaceri bazate pe principii sustenabile.

Teme abordate:

  • Viitorul raportării datelor ESG și armonizarea cu directivele Uniunii Europene.
  • Strategia de Sustenabilitate ESG - Instrument indispensabil pentru competitivitate 
  • Standarde de raportare ESG – Uniformizarea cadrului de raportare si indicatori
  • Cresterea transparentei de raportare a datelor ESG si evitarea dublei raportări
  • Indicatorii ESG și rentabilitatea investiției - încorporarea datelor ESG în deciziile de investiții
  • Rolul raportării non-financiare și impactul pe care îl are în business și societate

 

INFORMATII GENERALE

Condiții de înregistrare: Programul și temele sesiunilor de discutii pot fi modificate. În cazul în care apar motive de forță majoră, sau reglementari ale autoritatilor care interzic sau limiteaza accesul la conferinte, organizatorul își rezervă dreptul de a anula evenimentul in format fizic, fiind organizata transmisia exclusiv online. În cazul anulării, toți participanții vor fi informați cu promptitudine iar taxele de participare rambursate.

Politica de returnare sume de participare:

- daca solicitarea pentru anulare se face cu pana la 45 zile calendaristice anterior evenimentului se returneaza integral suma achitata;

- daca solicitarea pentru anulare se face cu pana la 30 zile calendaristice anterior evenimentului se returneaza 70 % din suma achitata;

- daca solicitarea pentru anulare se face cu pana la 15 zile calendaristice anterior evenimentului se returneaza 50 % din suma achitata;

- daca solicitarea pentru anulare se face cu mai putin de 7 zile anterior evenimentului nu se returneaza suma achitata.

În cazul în care conferința va fi anulată din cauza forței majore, indisponibilității locului conferinței, organizatorul își rezervă dreptul de a anula conferința. În caz de anulare, toți participanții vor fi informați cu promptitudine. În acest caz, toate taxele de înregistrare vor fi rambursate:

Protecția datelor și partajarea detaliilor de contact

Organizatorul conferinței va colecta și stoca datele dvs. personale pentru pregătirea și executarea conferinței, precum și pentru a vă informa despre proiectele viitoare legate de sectorul dumneavoastra de activitate. Datele dvs. de contact vor fi transmise doar partenerilor implicați direct în procesul de organizare a conferinței ca parteneri în scopuri de urmărire. Dacă aveți întrebări despre politica noastră de confidențialitate și despre prelucrarea e-mailului și a datelor personale conexe, nu ezitați să ne scrieți la sales@govnet.ro

 

Program
09:00 - 09:30
Înregistrare Participanti

  • ESG 2022 • Raportarea Non-Financiară de Sustenabilitate în România - Cafea de Bun Venit si Networking 

 

     
09:30 - 10:30
PRIMA SESIUNE
RAPORTAREA PERFORMANȚELOR DE SUSTENABILITATE - Risc sau Beneficii?
  • Viitorul raportării datelor ESG și armonizarea cu directivele Uniunii Europene
  • Raportare conform standardelor si cerintelor Directivei NFRD
  • Raportarea CDP ( Carbon Disclosure Project) ca instrument în strategia de business a organizațiilor
  • Taxonomia UE – componentă fundamentală a politicii de finanțare sustenabilă

Sesiune Q&A pe tematicile dezbatute in sectiunea intai


10:30 - 11:30
A DOUA SESIUNE
  • STRATEGIA DE SUSTENABILITATE - Raportarea ESG si provocările sale
    • ESG risk rating
    • Cum se poate stimula raportarea ESG în România - Plan de Acțiune și implicarea voluntară 
    • Standarde de raportare ESG – Uniformizarea cadrului de raportare 
    • Cum alegem indicatorii de performanta? Diferente intre KPI si indicatori operationali. Indicatori de performanta si SDGs
Sesiune Q&A pe tematicile dezbatute in sectiunea a doua


11:30 - 12:00
SESSION BREAK

Pauza intre sesiuni

  • Networking Coffee Break 

12:00 - 13:30
A TREIA SESIUNE

IMPACTUL RAPORTARII ESG IN ACTIVITATE - Concepte Cheie in Implementare, Impact asupra Finantarii si Evitarea riscului de Frauda in Raportarile ESG

  • Cresterea transparentei de raportare a datelor ESG si evitarea dublei raportări 
  • Riscuri emergente de fraudă de luat în considerare In rapoartele ESG
  • Datele de conformitate ESG bazate pe dovezi – Ce date pot fi măsurate și verificate
  • Indicatorii ESG și finantarea - încorporarea datelor ESG în deciziile de investiții 
  • Rolul raportării non-financiare și impactul pe care îl are în business și societate 
  • Ce soluții există pentru cuantificarea corelației dintre performanța ESG și performanța financiară? 
  • Performanța investițională și cum poate un program ESG să îmbunătățească un portofoliu de investiții

Sesiune Q&A pe tematicile dezbatute in sectiunea a 3-a


13:30 - 14:30
PRANZ DE NETWORKING

Networking Lunch

  • Networking Lunch și întâlniri participanti
Speakers
Cristina Sima
Environment Regional Sr. Manager România, TenarisSilcotub

Cu experiență în planificare comercială și management de proiect, Cristina Sima face parte din echipa Tenaris de 10 ani, ocupând diverse poziții strategice. Din 2021, este responsabilă cu coordonarea Departamentului de Mediu, cu activitatea sa concentrată pe strategia de protecție a mediului, planul de decarbonizare și promovarea conștientizării mediului în cadrul companiei.

Alexandra Petrujinschi
Carbon & EAC Trader, STRIVE

Alexandra Petrujinschi s-a alăturat companiei Vertis în urmă cu aproximativ 4 ani. Astăzi, ea este Carbon & EAC Trader în brandul de acțiune climatică al Vertis, Strive. Pasiunea și grija Alexandrei pentru mediu au început în universitate, când a urmat cursuri la Al.I. Facultatea de Geografie a Universității Cuza și specializată în Știința Mediului. Ea este expertă pe piețele europene conforme, precum și pe piețele voluntare de carbon. Cunoștințele extinse ale Alexandrei în aceste subiecte îi permit să ajute și să ghideze organizațiile în tranziția lor către o economie cu emisii reduse de carbon. 

 

Monica Movileanu
Assurance Partner and Leader of the CMAAS Dept. PwC Romania

Monica Movileanu este Asurance Partner și lider al departamentului piețe de capital și servicii de consultanță contabilă („CMAAS”) al PwC România. Monica conduce, de asemenea, echipa CEE Future of Finance și este liderul platformei ESG în România.

Ea este specializată atât în servicii de audit financiar (Statutory, IFRS și US GAAP) pentru companii locale și multinaționale, cât și în managementul proiectelor de consultanță precum: IFRS contabilitate și consultanță financiară, consultanță în sustenabilitate (ESG), consultanță în transformare financiară, consultanță europeană, consultanta de fonduri etc.

Alina Saiu
Sustainable Finance Expert at Raiffeisen Bank

Alina Saiu este expert în finanțare durabila la Raiffeisen Bank (România). Alina a finalizat programul Oxford Leading Sustainable Corporation și este implicată în finanțari durabile de aproximativ 2 ani; are o experiență de aproape 18 ani în domeniul financiar.

Flavia Popa
Secretar General, BRD Groupe Société Générale

Flavia Popa este Secretar General in cadrul BRD Groupe Société Générale

Adina Tudor
Customer Sustainability Partnerships Manager, Coca-Cola HBC Romania

De profesie jurnalistă, a ales sustenabilitatea, din pasiune. Adina Tudor este Customer Sustainability Partnerships Manager în cadrul Coca-Cola HBC Romania, rol în care construiește și consolidează parteneriate de sustenabilitate cu clienții companiei, în beneficiul consumatorilor. 

Cu o experiență de 20 de ani, Adina s-a alăturat echipei Coca-Cola HBC România în 2014 și a fost implicată în dezvoltarea multora dintre parteneriatele de responsabilitate socială ale companiei. Ca expert în sustenabilitate și comunicare, Adina coordonează și procesul de raportare non-financiară al companiei Coca-Cola HBC România.

Cristian Lazăr
CEO & Founder Green Ambalaje și Managing Partner & Founder GreenPoint Management

Cristian Lazăr are peste 15 ani experiență în roluri de top management în domeniile business sustainability, waste management & circular economy.

Este inițiatorul a numeroase programe inovative de waste management, membru fondator Coaliția pentru Economia Circulară.


Gabriela Fistis
Managing Director, denkstatt Romania

Gabriela Fistis are o diplomă de licență în inginerie chimică și un master în tehnologii nepoluante la Universitatea Politehnică din Timișoara. Ea și-a încheiat cu succes studiile de doctorat în 2018 în domeniul Inginerie și Management cu teza intitulată „Sustenabilitatea sistemelor organizaționale – un posibil model strategic”. Cu experiență relevantă în industrie și consultanță, Gabriela Fistis are o experiență de peste 21 de ani în consultanță și formare în domeniul sustenabilității (consolidarea capacităților), folosindu-și expertiza în diferite tipuri de proiecte în calitate de Project Manager și expert în domeniul dezvoltării durabile. Cu o vastă experiență de peste 21 de ani, care a trecut atât prin sectoarele de cercetare, cât și de consultanță industrială și de management, ea se concentrează în prezent pe găsirea de soluții pentru a atinge performanța managementului sustenabilității atât cu organizații private, cât și cu instituții de stat. Este trainer profesionist pentru programul de formare European ECQA Certified Sustainability Manager și a făcut parte din echipa internațională de traineri care au pregătit primii Sustainable Managers din România.

Anamaria Stroia-Tilley
Sustainability Manager, Deloitte România

Anamaria Stroia-Tilley, manager de sustenabilitate în echipa Deloitte România, este un consultant cu o experiență în industria serviciilor de durabilitate, conducând inițiative de transfer de know-how și tehnologie într-o varietate de discipline (schimbări climatice, orașe inteligente și mobilitate urbană, energie durabilă, managementul apei, eco-inovare sau reziliență la schimbările climatice) de mai bine de 15 ani. Ea a participat la multe proiecte complexe cu echipe multidisciplinare și obiective ambițioase (de exemplu, strategii verzi pentru orașe sau pentru companii).

Anamaria a condus mai multe proiecte legate de raportarea non-financiară pentru mari companii, fiind activă în special în zona Taxonomiei UE.


Horațiu Butelanc
Director al Departamentului Tehnic, Stratos Management

Horațiu are o experiență de peste 15 ani în domeniul protecției mediului, acumulată în industria de petrol și gaze unde a implementat, dezvoltat și optimizat sisteme de gestionare a deșeurilor din activitățile de foraj și extracție a petrolului atât onshore cât și offshore, a participat la proiecte de construcție a instalațiilor industriale pentru activități de foraj, a dezvoltat proiecte de reabilitare ecologică a siturilor contaminate în activitățile de rafinare a petrolului. În activitatea sa de consultanță a oferit clienților suport în implementarea, dezvoltarea și optimizarea sistemelor de management de mediu, a realizat audituri de mediu. În prezent, Horațiu este Director al Departamentului Tehnic în cadrul Stratos Management și se concentrează pe oferirea clienților a celor mai bune servicii de consultanță în domeniul protecției mediului, aplicabile în activitățile curente și viitoare ale acestora, pe dezvoltarea și implementarea strategiilor de reducere a amprentei asupra mediului înconjurător, având ca scop dezvoltarea sustenabilă a afacerilor acestora.  Pe lângă responsabilitățile specifice funcției deținute, acesta acționează în grupurile de lucru a uneia dintre cele mai mari asociații de profil din lume – International Solid Waste Association (ISWA).

Ana Nila
Sustainability & ESG Senior Specialist, Raiffeisen Bank

Ana Nilă este Specialist Senior Sustenabilitate & ESG la Raiffeisen Bank România, unde coordonează implementarea strategiei de sustenabilitate a Băncii și proiecte de integrare a principiilor ESG în activitatea Băncii.

Ana s-a alăturat echipei Raiffeisen Bank în urmă cu patru ani și tot de atunci este responsabilă de raportarea nefinanciară a băncii. Ea coordonează rapoartele de sustenabilitate Raiffeisen Bank și procesele anuale de verificarea externă a informațiilor publicate și asigură contribuția locală la raportările de sustenabilitate pentru Grupul Raiffeisen Bank International, semnatar al Principiilor pentru Banking Responsabil al UNEP FI.

Magdalena Caramilea
Sustainability Director, Autonom

Magdalena Caramilea este Directorul de Sustenabilitate al Autonom și este implicată activ în toate deciziile și acțiunile strategice ale companiei. Are o experiență de peste 15 ani în domeniul financiar și raportare în cadrul companiilor de leasing. În Autonom a înființat departamentul de sustenabilitate acum 2 ani și contribuie activ la dezvoltarea și implementarea Strategiei de sustenabilitate, raportarea de sustenabilitate, inițiative și proiecte ecologice, consultanță ESG, finanțare durabilă și due diligence.
Recent și-a luat certificarea ca International Sustainable Business® (ISB®), Consilier de IASE (Asociația Internațională pentru Economie Durabilă) și a absolvit și o formare executivă ICMA (International Capital Market Association) în Obligațiuni Verzi, Sociale și Durabile. De asemenea a studiat și la Rotterdam School of Management, Driving business towards the Sustainable Development Goals și la Financial Markets, la Yale University.

Oana Piticas
White Collar Crime Practice Coordinator, Noerr

Oana Piticaş are o vastă experienţă în drept penal, infracţiuni tip White Collar Crime, răspundere penală şi strategie de apărare penală, în special cu companii străine şi locale, dar şi în drept imobiliar şi contractual. Este specializată în asistență juridică și reprezentare a companiilor locale sau străine în toate etapele unei anchete penale, investigații interne și de fraudă, conformitate și raid.

Alina Petrescu
Director Comunicare si Sustenabilitate, OMV Petrom
Alina s-a alaturat echipei OMV Petrom in urma cu 4 ani, ca Director de Comunicare si Sustenabilitate. In aceasta perioada, s-a concentrat pe sporirea transparentei si cunostintelor de sustenabilitate in cadrul companiei,  a coordonat realizarea si publicarea Raportului de Sustenabilitate si infiintarea Fundatiei OMV Petrom. Inainte de a se alatura OMV Petrom, Alina a fost purtator de cuvant al Guvernului Romaniei, dupa ce a lucrat timp de 15 ani ca jurnalist.
Sponsors
Media partners
Venue
Grand Hotel Bucharest
BUCHAREST
Phone:+40 21 3102020

Ediția din 2022 a conferintei ESG 2022 • Raportarea Non-Financiară de Sustenabilitate în România va avea loc la Grand Hotel București.
Oferind vederi spectaculoase asupra centrului Bucureștiului, Grand Hotel Bucharest de 5 stele (fostul InterContinental București) este situat în Piața Universității, chiar lângă Teatrul Național și la câțiva pași de Centrul Vechi.
Cu facilități de ultimă generație și standardele Grand Hotel Bucharest Meetings & Conferences, această proprietate este locul perfect pentru conferințe, recepții, cine private sau evenimente sociale.


Detalii de participare:

- Taxa de participare la ESG 2022 - Raportarea Non-Financiară de Sustenabilitate în România  este de 79 € + TVA/persoană.
- Discount 15% Early Bird pentru înregistrările și plata până la data de 10 noiembrie 2022.


NOTĂ:
- În urma inregistrării, veți primi o factură. Plata se poate face doar prin transfer bancar și trebuie procesată până la data evenimentului.
- Dacă nu aveti un cod de discount, puneți NU în fila Cod de reducere.

Taxa include participarea la sesiunile de conferință, pauzele de cafea și prânzul, precum și prezentările vorbitorilor. Toate taxele de înregistrare menționate mai sus exclud TVA-ul de 19%.


Link către site-ul locației: https://www.grandhotelbucharest.ro/

Govnet Next Events