
ESG • Raportarea Non-Financiară de Sustenabilitate 2021
Raportarea ESG • EU Taxonomy • Impactul de Mediu • Economie Circulară
Investițiile responsabile care tin cont de impactul factorilor de mediu, sociali și de guvernanță (ESG) asupra performanței financiare a companiei, sunt concepte cheie pentru orice companie.
Protejarea mediului, siguranța și protecția angajaților și comunităților, precum și obligativitatea raportării nefinanciare, devin din ce în ce mai populare și în România, în ton cu dialogul purtat la nivel global în ceea ce privește dezvoltarea sustenabilă.
Pentru a reduce cât mai mult impactul negativ al activității economice asupra mediului înconjurător și a crește impactul social pozitiv, sunt însă necesare modificări la nivel strategic pentru multiple sectoare de activitate, atât pe plan operațional, cât și la nivelul investițiilor.
INFORMATII GENERALE
Limba de desfasurare si prezentare: română
Condiții de înregistrare: Programul și temele sesiunilor de discutii pot fi modificate. În cazul în care apar motive de forță majoră, sau reglementari ale autoritatilor care interzic sau limiteaza accesul la conferinte, organizatorul își rezervă dreptul de a anula evenimentul in format fizic, fiind organizata transmisia exclusiv online. În cazul anulării, toți participanții vor fi informați cu promptitudine iar taxele de participare rambursate.
10:00 - 10:05 |
Inregistrare
Prezentarea vorbitorilor si cuvant de bun venit
|
10:05 - 11:30 |
SESIUNEA 1 – RAPORTAREA NON-FINANCIARĂ – OBLIGAȚIE ȘI OPORTUNITATE
VORBITORI:
Topic: Sustenabilitatea - de la general la specific
Topic: Principles of Responsible Banking și raportarea non-financiara în companii
Topic: Dezvoltarea unei culturi a sustenabilității în România
Topic: Strategia de sustenabilitate ca instrument de îmbunătățire a competitivității unei companii
Topic: Rolul raportării non-financiare și impactul pe care îl are în business și societate
Topic: Noutati privind piața voluntară a carbonului și introducere în dezvoltarea proiectelor de reducere a emisiilor |
11:30 - 13:00 |
SESIUNEA 2 – IMPLEMENTAREA CONCEPTELOR DE PERFORMANȚĂ ESG
Topic: Amprenta de carbon și călătoria către neutralitatea emisiilor de carbon: de ce este importantă și de ce acum
Topic: 30 de ani de optimism in România - raportul de sustenabilitate al Sistemului Coca-Cola
Topic: Viitorul sistemului de preluare a raspunderii producatorului si raportarea Non financiara pentru OIREP-uri
Topic: Efectul multiplicator al achizițiilor durabile de-a lungul lanțului valoric – studiu de caz, Autonom Group
Topic: Calitatea aerului prin tratarea mirosurilor neplăcute reprezintă axa a sustenabilității
Topic: Lucrând pentru comunități, dincolo de datorie. Acțiuni care susțin un viitor mai bun. |
13:00 - 13:00 |
SESIUNE Q&A
|
Cu o vastă experiență în lanțul de aprovizionare E2E în companii internaționale de FMCG, Federico s-a alăturat companiei HEINEKEN în 2008, în calitate de manager de fabrica în Italia și a acumulat experienta în mai multe țări, atât în Europa, cât și în Africa. Începând cu 2018, Federico face parte din HEINEKEN România, în calitate de Director de Lanț de Aprovizionare.
El a condus și coordonat programe de turnaround, reproiectarea lanțului de aprovizionare, îmbunătățirea continuă a operațiunilor existente, utilizând pe scară largă TPM și managementul schimbărilor. Pasionat de dezvoltarea oamenilor și a echipelor, Federico pune întotdeauna un mare accent pe colaborarea interfuncțională ca „ingredient cheie” pentru a accelera performanța.

Alexandru Stânean s-a alăturat echipei TeraPlast în 2007, ocupând, de-a lungul timpului, diferite funcții în cadrul Grupului TeraPlast, precum Director General Adjunct, Director Operațiuni, responsabil cu dezvoltarea externă. În 2008, a făcut parte din echipa responsabilă pentru IPO-ul TeraPlast. În prezent, domnul Stânean este Chief Executive Officer al TeraPlast, aflat la al treilea mandat.

Corina este Director de Comunicare și Sustenabilitate la Raiffeisen Bank România. Are aproape 20 de ani de experiență în domeniul relațiilor publice și comunicării și mai mult de 8 ani în mass-media. Corina este, de asemenea, vicepreședinte la Global Women in Public Relations România (GWPR România) și membru al Consiliului de Administrație al Camerei de Comerț al Diversității din România (RDCC).

Marius Brînzea are peste 26 de ani de experiență managerială și a lucrat în diverse funcții de conducere, atât în România, cât și în străinătate.
De-a lungul timpului s-a specializat în dezvoltarea strategiilor competitive (INSEAD - Fontainebleau), și a strategiilor de Economie Circulară (Universitatea din Cambridge) și inovarea modelelor de afaceri (Strategyzer-Zurich).
În ultimii 15 ani, Marius Brînzea a fost implicat, la nivel național și european, într-o serie de proiecte strategice specifice Responsabilității Extinse a Producătorilor: economie circulară, managementul deșeurilor de ambalaje și ambalaje, programe de educare a consumatorilor și activități de advocacy. În perioada în care a fost consultant de strategie, a fost implicat în mai multe proiecte transfrontaliere în Europa și America de Sud, în diverse sectoare industriale.
În prezent, Marius Brînzea este director de strategie al Reciclad’OR. Pe lângă responsabilitățile specifice funcției deținute, acesta acționează în grupurile de lucru ale celor mai mari asociații de profil din lume: International Solid Waste Association (ISWA) și Prevent Waste Alliance.
Marius Brînzea a dezvoltat, în cadrul Reciclad’OR S.A., Formarea în Economia Circulară, singura formare de acest gen din România. De la lansare și până în prezent, zeci de companii naționale și multinaționale au beneficiat de expertiza înaltă oferită pe parcursul trainingului.

Alexandra Petrujinschi s-a alăturat companiei Vertis în urmă cu aproximativ 4 ani. Astăzi, ea este Carbon & EAC Trader în brandul de acțiune climatică al Vertis, Strive.
Pasiunea și grija Alexandrei pentru mediu au început în universitate, când a urmat cursuri la Al.I. Facultatea de Geografie a Universității Cuza și specializată în Știința Mediului. Ea este expertă pe piețele europene conforme, precum și pe piețele voluntare de carbon. Cunoștințele extinse ale Alexandrei în aceste subiecte îi permit să ajute și să ghideze organizațiile în tranziția lor către o economie cu emisii reduse de carbon. În afara biroului, Alexandra continuă să aibă grijă de mediu: este vegetariană și salvează animalele fără stăpân.

Alice Nichita deține poziția de Corporate Affairs & Sustainability Director în cadrul Coca-Cola HBC România, creând premisele adecvate pentru creșterea sustenabilă a afacerilor prin construirea unei identități corporative puternice și sprijinirea comunităților locale, precum și reprezentând compania în industrie și asociații de afaceri. Alice este președinte al Asociației pentru Băuturi Răcoritoare și Vicepreședinte al Asociației de Ambalaje și Mediu și al Federației pentru Apă Minerală.

Mihaela este Fondatorul și Managing Partner al INNOVA Project Consulting, una dintre cele mai importante companii de consultanță pentru dezvoltare durabilă din România înființată în 2013. Mihaela are peste 15 ani de experiență în managementul afacerilor atât în organizații publice, cât și private. În cadrul INNOVA, Mihaela a coordonat diverse contracte de consultanță privind integrarea sustenabilității și realizarea Rapoartelor Non-financiare și de sustenabilitate conform Standardelor GRI - Global Reporting Initiative și Directivei UE nr. 95/2014 pentru diferite companii din România active în sectoare precum: petrol&gaz, minerit, IT&C, financiar, chimic etc.

Gabriela Fistis are o diplomă de licență în inginerie chimică și un master în tehnologii nepoluante la Universitatea Politehnică din Timișoara. Ea și-a încheiat cu succes studiile de doctorat în 2018 în domeniul Inginerie și Management cu teza intitulată „Sustenabilitatea sistemelor organizaționale – un posibil model strategic”. Cu experiență relevantă în industrie și consultanță, Gabriela Fistis are o experiență de peste 21 de ani în consultanță și formare în domeniul sustenabilității (consolidarea capacităților), folosindu-și expertiza în diferite tipuri de proiecte în calitate de Project Manager și expert în domeniul dezvoltării durabile. Cu o vastă experiență de peste 21 de ani, care a trecut atât prin sectoarele de cercetare, cât și de consultanță industrială și de management, ea se concentrează în prezent pe găsirea de soluții pentru a atinge performanța managementului sustenabilității atât cu organizații private, cât și cu instituții de stat. Este trainer profesionist pentru programul de formare European ECQA Certified Sustainability Manager și a făcut parte din echipa internațională de traineri care au pregătit primii Sustainable Managers din România.

Claudia Ivan este Certified Business Sustainability Manager și are misiunea de a accelera soluțiile de sustenabilitate și inovația în materie de eficiență energetică în cadrul PENNY România. Fiind un factor de decizie, aceasta coordonează strategia de sustenabilitate a companiei și conduce echipe inter-funcționale în proiectarea, dezvoltarea și implementarea soluțiilor durabile de aproape cinci ani. De-a lungul carierei sale, a activat în finanțe și management de proiect în companii multinaționale și a contribuit la obținerea de rezultate pozitive în afaceri prin organizare eficientă și prioritizarea proiectelor organizaționale cheie. De asemenea, Claudia este convinsă că mediul de business poate juca un rol important în societate. Dacă dezvoltarea interferează cu oamenii și mediul, este mai distructivă atunci când afectează comunitatea și resursele naturale. Pentru a exista durabilitate, cei trei piloni, mediu, social și economic, trebuie să fie în echilibru.

Gabriela a dobandit experienta profesionala in 20 ani de activitate in companii multinationale, din care 10 ani Country Manager, si continuata intr-un antreprenoriat caruia i-a pus bazele, inca din 2003, alaturi de Marian Coman, Presedinte Framinor Grup. Compania a reusit sa dezvolte in cei peste 15 ani de activitate – in Romania, dar si in Europa – solutii profesionale de igiena: a suprafetelor, a mainilor, dar si a aerului, in parteneriat cu cei mai renumiti lideri mondiali din aceste industrii. Activitatea s-a dezvoltat intr-un model integrat si complementar, reusind sa ajunga azi o companie europeana, cu filiera completa: curatarea aerului de mirosuri neplacute provenite de la orice sursa, indoor sau outdoor, odorizare/ambientare, aroma branding: Premium scenting.

Massimo Bettanin are peste 25 de ani de experiență în consultanță pe probleme sociale, de mediu, de securitate și sănătate a muncii în Italia, Africa de Sud și Africa Subsahariană, precum și experiență practică în coordonarea de echipe de consultanță și a unor departamente din domeniul social, cel al sănătății și securității muncii și de protecția mediului (SSSM). Massimo Bettanin și-a desfășurat activitatea profesională într-o varietate de sectoare, printre care energie, industria cimentului, industria minieră, producție, industria celulozei și hârtiei și transporturi. De asemenea, are experiență în coordonarea unor importante proiecte de transformare de business.

Coca‑Cola HBC is one of the largest bottling companies of The Coca‑Cola Company, with sales of 2.2 billion units in 2018. The company is active on an extended geographical area, with operations in 28 countries, serving a population of more than 600 million people. Coca‑Cola HBC offers a wide range of soft drinks such as carbonated drinks, sodas, water, energy drinks, tea and coffee. Coca‑Cola HBC promotes a sustainable development, generating value for its business and for the communities where it is present. The company delivers soft drinks that respond to the diverse needs of consumers, while encouraging an open work environment and having a responsible activity in order to protect the environment, contributing to the socio-economic development of local communities. According to the “Socio-Economic Impact of Coca‑Cola System in Romania” study, based on the financial data from 2018, the presence of this system on the local market generates an added value of EUR 594million, the equivalent of 0.29% of Romania’s GDP.
In Romania, Coca‑Cola HBC was declared the most sustainable company on the local market in 2016, 2017, 2018 and 2019, according to Romania CSR Index, a study conducted by the independent consulting agency The Azores. Coca‑Cola HBC Romania is the leader of the beverages industry, being the largest exporter on this segment, with a weight of approximately 30% in the total beverages exports. For more information on the company, please visit our website at www.coca-colahellenic.ro and follow us on LinkedIn and Facebook.

Denkstatt Romania is one of the most important sustainability consultancy company in Romania which delivers services toward sustainable development of private companies as well as public institutions. Denkstatt Romania ”drive the changes toward a sustainable society” and thus develops solutions in close cooperation with its clients from the industrial and public sector which ensure that decisions taken today will meet tomorrow’s ecological and societal challenges. Projects implemented for its industrial clients focus on strategic innovation as well as increasing operating efficiency - from an ecological, social as well as economic point of view. In order to achieve this, denkstatt addresses issues such as strategy development, resource management, corporate carbon foot-printing as well as product design and operational management including HSE legal compliance.
Looking for excellence in the area of sustainability, denkstatt is looking for solving challenges with its clients, strengthening the potential of improvements and supporting the proactive initiative from any sectors.

INNOVA Project Consulting is one of the few consulting companies in Romania with significant professional experience in sustainability, a team of consultants with national and international experience, and a portfolio that includes some of the largest Romanian companies. We support our clients in the process of integrating sustainability practices into the business – sustainability strategies and management systems, stakeholder consultation processes, implementation and management of social responsibility projects – and for preparing the Non-financial and Sustainability Reports according to the European Directive 2014/95/EU. We also provide assurance services for the Non-financial and Sustainability reports that are not elaborated by us. Furthermore, we provide training courses in the field of Non-financial and Sustainability Reporting, Social Responsibility, Communication and Project Management. We also have extensive experience in implementing funded projects through different programs of the European Union.

Recognized for the Heineken® brand, the HEINEKEN Group has a portfolio of over 300 international, regional and local beer and cider brands. Globally, we are present in over 70 countries, and the over 80,000 colleagues bring to life the values of our company: Passion for quality, Respect for people and the planet, The joy of living.
In Romania, we offer a diverse portfolio of beer and cider brands, most of which are produced in the four local factories (in Constanța, Craiova, Târgu Mureș and Miercurea Ciuc). Our commitment to the local market is reflected not only by the diversity of brands, but also by our actions: we have over 1,100 colleagues in Romania, we source from local suppliers with over 70% of ingredients and we are dedicated to our sustainability agenda, ' Brewing a Better World '.

Lidl, part of the Schwarz Group, with headquarters in Neckarsulm, is one of the top companies on the European food retail market. Lidl is present in 32 countries all over the world and currently operates approximately 10,800 stores and over 160 logistic centres in 29 countries worldwide.
Given the dynamism of its activities, Lidl takes the necessary steps to honour the promise regarding quality, while ensuring at the same time a better future for society and the environment, through sustainable actions in every field of activity.

Raiffeisen Bank is one of the universal banks in the top 5 in Romania and has in its portfolio 2.2 million customers, individuals and legal entities. The bank has over 4,600 employees, 300 agencies across the country, 700 ATMs, 400 multifunctional machines (MFMs) and a network of over 24,400 POS. The bank has met the needs of customers for large cash deposits and has already installed 20 Smart DropBox devices. At the end of June 2021, over 60% of Raiffeisen Bank's 300 units operated digital cash registers, so that agency employees could provide counseling for digital education and service to our clients' needs.

Reciclad’OR is an Extended Producers Responsibility (EPR) organization that supports producers, importers, retailers, and local municipalities in fulfilling their legal obligations regarding the recycling of packaging waste. As Romanian market leader, with an integrated portfolio of services specific to the packaging and packaging waste management, Reciclad’OR S.A. has contracts with over 700 companies and has developed hundreds of partnerships with local municipalities, professional organizations, NG0s, and other institutions. Reciclad'OR is acting internationally in two of the largest European associations: International Solid Waste Association (ISWA) and Prevent Waste Alliance.

PENNY is the successful concept of the German group REWE and one of the most active retailers in Romania, with the first store opened on the local market in 2005. The entire network is served by three logistics centers located in Ștefăneștii de Jos, Turda and Bacău. Currently, the PENNY network in Romania consists of 279 stores nationwide and a dedicated team of over 5,000 employees.

Groupama Asigurari is part of an international insurance and financial services group in Europe, a mutual company currently having 32,600 employees and serving 13 million customers worldwide.
We are one of the leaders in the Romanian insurance market, with gross written premiums of over 1 billion lei in 2020. The company serves locally 1,000,000 individual customers and 80,000 companies, has a commercial network of approximately 122 agencies and work points located throughout the country and operate through multiple distribution channels: retail (direct sales and agents), non-retail (brokers, bancassurance) and corporate. The bancassurance channel is supported by strategic partnerships concluded with the main banking and leasing actors in Romania. We offer our clients products and services that address all insurance needs: property and car insurance, liability insurance, personal insurance, agricultural insurance, life insurance and health insurance. For continuity.

GreenPoint Management S.A. is a licensed EPR scheme organization, that ensures the recycling of packaging introduced on the national market by its clients, in accordance with national and European law. In 2019 GreenPoint Management is implementing the extended producer’s for 277 clients and, by the end of the year, will manageapproximately 300.000 tonnes of packaging waste,recycled only by economic agents that are licensedby the Environment authorities and who can prove recycling/collection capabilities in compliance with the EU norms.

TeraPlast Group is a Romanian entrepreneurial group with 125 years of tradition, extensive expertise in polymer processing industry and an annual turnover of over EUR 100 million. TeraPlast – the parent-company of the group - is listed on the Bucharest Stock Exchange since 2008, and one of the leaders of the Romanian Installation and Compounds market. The Group has a proven track record of solid growth and innovation, currently being the only producer in Europe to hold a patent to produce multilayered PVC pipes for exterior sewerage, with recycled core. TeraPlast Recycling, also part of TeraPlast Group, is the largest rigid PVC recycler in Romania and the largest producer of micronized recycled PVC in Europe. Starting 2021, the Group also includes the company TeraBio Pack – biodegradable films and foils producer.

Strive is a brand by Vertis Environmental Finance, the oldest emissions trading firm in Europe. With over 20 years experience in the carbon markets, a billion carbon units traded, and over 1,800 clients, the company provides the solid base you need for your net zero journey.
VERTIS. STRIVE. We changed the letters around. But the passion to support our customers remains the same.
We are the last generation that can act to save the planet from global warming. Everything we do has an impact. The way we produce, build, move, eat, live… We must move fast to understand our impact and work together to eliminate, reduce, and compensate emissions. We must Strive to Net Zero, together!
Action on climate is growing strongly across the private sector. Organizations are demonstrating a clear appetite to contribute to the 1.5°C-2ºC goals of the Paris Agreement by committing to carbon neutrality and net zero strategies. Strive was born to help organizations take action, to inspire and empower everyone to act and change the legacy.
Opțiuni de participare la Forumul ESG • Raportarea Non-Financiară de Sustenabilitate 2021
Protecția datelor și partajarea detaliilor de contact
Organizatorul conferinței va colecta și stoca datele dvs. personale pentru pregătirea și executarea conferinței, precum și pentru a vă informa despre proiectele viitoare legate de sectorul dumneavoastra de activitate. Datele dvs. de contact vor fi transmise doar partenerilor implicați direct în procesul de organizare a conferinței ca parteneri în scopuri de urmărire. În cazul în care doriți ca datele dvs. să fie eliminate trebuie să trimiteti o solicitare in scris catre Govnet, pe adresa sales@govnet.ro.
Dacă aveți întrebări despre politica noastră de confidențialitate și despre prelucrarea e-mailului și a datelor personale conexe, nu ezitați să ne scrieți la sales@govnet.ro