Events
Reboot - Concurența si Transparența in 2020
November 10, 2020, E-CONFERINTA GOVNET LIVE,

Forumul Roman de Concurență si Antitrust Reboot - Concurența si Transparența in 2020 aduce in dezbatere aspecte legate de conformarea cu legislatia de concurența din Romania prin prisma reglementarilor de trasparentizare a activitatii companiilor si obligațiile noi de raportare. 

Reprezentanți ai Consiliului Concurenței din Romania, avocați, consultanți, experți si responsabili de compliance din departamentele de reglementare si antitrust din cadrul companiilor private si asociatiilor profesionale, vor oferi perspectiva experientei proprii si solutii practice la provocarile curente ale respectarii politicilor de concurenta. 

Noutatile preconizate a fi adoptate in legislatia de concurenta, modificările aduse de COVID 10 in materia concurenței precum si evolutiile Big Data si Big Tech datorate creșterii digitalizării economiei constituie provocări pentru dreptul concurentei. 

Caracteristicile specifice platformelor digitale și implicațiile acestora pentru legislație și politica concurenței precum si reglemetarile de transparentizare a activitații companiilor dau nastere la spețe interesante, facand interacțiunea dintre acesta și alte regimuri de reglementare este o tema de actualitate. 

Preocupările Autoritaților de Concurență legate de abuzul de poziție dominantă, protecția consumatorului și confidențialitate, dat fiind controlul semnificativ platformelor digitale asupra datelor si influența asupra pieței, constituie elemente centrale ale politicilor in următorii ani. 

Reglementările de Transparență si Concurență intr-o lume imperfect concurențială sunt temele centrale ale ediției 2020 a Forumului de Concurență si Antitrust. 

 Vă invitam să participați la conferința noastră! 

 

INFORMATII GENERALE

Limba de desfasurare si prezentare: română 

Înscriere: Participarea in audienta este gratuita. Vizitati pagina de inregistrare pentru a primi codul de acces.

Condiții de înregistrare: Programul și temele sesiunilor de discutii pot fi modificate. În cazul în care conferința va fi anulată din motive de forță majoră, sau pentru alte motive obiective, organizatorul își rezervă dreptul de a anula conferința. În cazul anulării, toți participanții vor fi informați cu promptitudine.

Protecția datelor și partajarea detaliilor de contact 

Organizatorul conferinței va colecta și păstra datele dumneavoastră personale pentru pregătirea și desfășurarea conferinței, precum și pentru a vă informa cu privire la viitoarele proiecte legate de sectorul dumneavoastră și de domeniul de activitate. Datele dvs. de contact vor fi transmise numai partenerilor implicați direct în procesul de organizare a conferinței . Dacă aveți întrebări cu privire la politica noastră de confidențialitate și la procesarea mesajelor dvs. de poștă electronică și a datelor personale aferente, nu ezitați să ne scrieți la sales@govnet.ro 

 

Program
10:00 - 10:30
Deschiderea oficială

PREZENTARE CONSILIUL CONCURENTEI 
  • Sorin Lungu - Director Adjunct, Directia Bunuri de Consum, Consiliul Concurentei
TOPIC INTERVENTIE :
  • Implementarea Regulamentului 1150/2019 privind promovarea echitătii și a transparentei pentru întreprinderile utilizatoare de servicii de intermediere online.
  • Transpunerea Directivei 633/2019 privind Practicile Comerciale Neloiale dintre întreprinderi în cadrul lantului de aprovizionare agricol și alimentar.
  • Analiza realizata de CC cu privire la produsele alimentare, in contextul Covid - Monitorul preturilor la alimente.
  • Analiza realizată de CC cu privire la materiale sanitare de strictă necesitate, in contextul Covid.


10:30 - 12:00
Sesiune de prezentari si dezbateri


10:30 - 10:45 PREZENTARE
  • Georgeta Dinu - Partener, Coordonatorul Practicilor de Concurentă, Ajutor de Stat și Drept UE Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen 
TOPIC INTERVENTIE: Concurentă, echitate și transparenta în intermedierea online - noua generatie de reglementari
 
10:45 - 11:00 PREZENTARE
  • Anca Jurcovan - Partener, Wolf Theiss
TOPIC INTERVENTIE: Dezvoltarea sustenabila – unda verde pentru acordurile între competitori?
 
11:00 - 11:15 PREZENTARE
  • Oleg Roibu - Legal and Public Policy Director , eMAG​
TOPIC INTERVENTIE: Concurenta in era digitala. Rolul platformelor digitale în următoarea perioada
 
11:15 - 11:30 PREZENTARE
  • Adrian Șter - Partener, D&B David si Baias 
TOPIC INTERVENTIE: Modificari in Concurenta neloiala - abuzul pozitiei de piata.
 
​11:30 - 11:45 PREZENTARE
  • Valentin Mircea - Avocat expert in Concurenta
TOPIC INTERVENTIEImplementarea și aplicarea în România a Digital Services Directive

12:00 - 12:30
Sesiune finală Q&A
Speakers
Sorin Lungu
Director Adjunct, Directia Bunuri de Consum Consiliul Concurenței

Sorin Lungu este angajat in cadrul Consiliului Concurentei din anul 2007. In aceasta autoritate, acesta a fost pe rand inspector de concurenta, raportor si, incepand cu anul 2016, director adjunct. In cadrul directiei pe care o coordoneaza (Directia Bunuri de Consum) se ocupa, printre altele de investigatii antitrust, investigatii si studii sectoriale, concentrari economice, avizare acte normative in sectoare precum : retail, farma si sanatate, productia si comercializarea produselor de electronica si IT, productia si comercializarea de bunuri de consum (mancare, bautura, cosmetice etc).

Sorin Lungu are o diploma de licenta in economie (Academia de Studii Economice din Bucuresti, Facultatea de Marketing, 2005) si un master in Administratie Publica (SNSPA, Facultatea de Administratie Publica, 2010).

 

Georgeta Dinu
Partener, Coordonatorul Practicilor de Concurență, Ajutor de Stat și Drept UE Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen

Georgeta Dinu se remarcă drept unul dintre cei mai influenți avocați din România în domeniul concurenței și al ajutorului de stat, având o experiență profesională de peste 16 ani.  Ea este partener și coordonator al departamentului de concurență, ajutor de stat și drept UE din cadrul NNDKP.

Fie că este vorba de investigații de concurență de mare anvergură și de litigii conexe, de respectarea legislatiei de concurenta in activitatea de zi cu zi, de asistenta in tranzacții majore de fuziuni și achiziții sau de proiecte de drept UE, clienții apreciaza expertiza Georgetei în industrii atent monitorizate de autoritățile de concurență (servicii financiare, farmaceutice, media, energie etc.). Chambers and Partners si European Legal 500, două dintre cele mai cunoscute ghiduri internaționale dedicate industriei juridice, recunosc reputația Georgetei Dinu, recunoscând-o în mod constant ca fiind un lider în domeniu.

Georgeta deține o diplomă de Master în Drept UE al Concurenței (King’s College London, University of London) și o diplomă de Master în Drept Internațional și European al Afacerilor (Université Paris I Panthéon Sorbonne).

Anca Jurcovan
Partener, Wolf Theiss

Anca Jurcovan este un cunoscut avocat în domeniul concurenței, cu o vastă experiență acumulată în ultimii 14 ani prin asistarea clienților de top în investigațiile desfășurate de Consiliul Concurenței în România, precum și în litigiile concurenței. Activitatea ei se concentrează pe aspecte de concurență, proprietate intelectuală și tehnologie, fiind implicată și în consultarea structurării complexe și inovatoare a contractelor. Expertiza Ancai se extinde la protecția consumatorilor, practicile comerciale neloiale, probleme de comerț electronic și protecția datelor cu caracter personal în diverse industrii, inclusiv servicii de telecomunicații, retail, energie, servicii financiare și farmaceutice. Anca Jurcovan deține o diplomă de licență de la Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne și un master în drept de afaceri de la Facultatea de Drept, Universitatea din București. De asemenea, a absolvit King’s College London cu două Diplome în Dreptul Concurenței și Economie în Dreptul Concurenței.

Oleg Roibu
Legal and Public Policy Director , eMAG

Oleg Roibu este licențiat al Facultății de Drept a Universității din București (2010) și deține un master în Drept Internațional și Comunitar la Universitatea ”Nicolae Titulescu” din București (2016). Din 2014 face parte din echipa eMAG, unde a coordonat departamentele juridice din Bulgaria, Ungaria și Polonia. Din ianuarie 2020, coordonează departamentul juridic și relații publice a GrupuluieMAG. Este coautor al caietului documentar ”România Digitală. Concepte și Instrumente operaționale”.

Adrian Șter
Partener coordonator al practicii de concurență a D&B David și Baias

Adrian Șter este partenerul coordonator al practicii de concurență a D&B David și Baias. Adrian a absolvit Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai, Facultatea de Drept a Universității Nottingham, iar el are un LL.M. în Dreptul European de la University College London, specializată în legislația europeană și națională în domeniul concurenței și legislația privind ajutoarele de stat cu o experiență cumulativă de 15 ani.

Asistența oferită de Adrian include reprezentarea clienților în investigațiile inițiate de autoritățile naționale sau europene de concurență privind acordurile de cartel, acordurile verticale sau abuzurile de poziție dominantă, în notificările de fuziune, cu privire la negocierea angajamentelor sau recunoașterilor și depunerea cererilor de clemență. Adrian organizează, de asemenea, audituri de concurs și sesiuni de formare pentru clienți și personalul activ al acestora în zonele cu risc de încălcare a normelor de concurență și oferă asistență pentru a asigura respectarea normelor de concurență aplicabile, adică stabilirea unui program de conformitate dedicat nevoilor clientului, evaluarea riscurilor concurențiale asociate cu un activitate particulară, auditul proceselor specifice fiecărei companii și sugerarea de măsuri pentru minimizarea riscurilor de concurență identificate, restructurarea unor sisteme de distribuție, etc. 

Valentin Mircea
Avocat expert in concurenta

Valentin Mircea a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Bucureştişi Universitatea Sorbona (Pantheon – Assas) în 1996. 

În perioada mai 2009-octombrie 2013 dl.Valentin MIRCEA a fost membru al Plenului şi Vice-Preşedinte al Consiliului Concurenţei. În aceastăcalitate, dl.Valentin MIRCEA s-a ocupat, în perioada 2009- 2011, de modificarea şi completarea legislaţiei în domeniul concurenţei – Legea concurenţei nr.21/1996, precum şi regulamentele şi instrucţiunile de aplicare a acesteia.  De asemenea dl.Mircea este unul dintre coordonatorii Centrului de Studii în Dreptul Concurenţei din cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureştişi autorul mai multor cărţişi articole pe teme de concurenţă, energie şi telecomunicaţii apărute în publicaţii din România şi din străinătate.

Înainte de Consiliul Concurenţei, Dl.Mircea a activat în mediul privat, ca avocat specializat în dreptul afacerilor. Cariera sa profesionalăa început şi s-a desfăşurat în cadrul KPMG România iar ulterior în cadrul firmelor de avocaturăbritanice Sinclair Roche & Temperley şi Stephenson Harwood şi al propriei firme de avocatură– Mircea şi Asociaţii, înfiinţatăîn 2003. 

Sponsors
Media partners
Venue
E-Conferinta GovNET Live
Phone:0722 829 497

Procedura de accesare a videoconferinței pe platforma de webinar ZOOM

Accesare ZoomMeeting în browserul de internet

Se accesează link-ul oferit de către GovNET pe e-mail,  apoi click launch video

Se introduc Meeting ID și parola (din mailul primit)

Se deschide aplicația ZOOM, unde ne putem conecta CU CONT existent, CONT NOU sau FĂRĂ CONT

Pentru confirmarea participării vă rugăm să ne contactați la adresa: 

mihaela.dumbrava@govnet.ro sau telefonic la numărul 0722 829 497

Protecția datelor și partajarea detaliilor de contact 

Organizatorul conferinței va colecta și păstra datele dumneavoastră personale pentru pregătirea și desfășurarea conferinței, precum și pentru a vă informa cu privire la viitoarele proiecte legate de sectorul dumneavoastră și de domeniul de activitate. Datele dvs. de contact nu vor fi transmise catre terti si nu vor fi folosite în scopuri comerciale.

Prin inregistrarea la eveniment va dati consimțământul pentru prelucrarea datelor personale obligatorii pentru transmiterea codului de acces pe platforma evenimentului. 

În cazul în care doriți ca datele dvs. să fie eliminate trebuie să trimiteti o solicitare in scris catre Govnet, pe adresa sales@govnet.ro.

Dacă aveți întrebări cu privire la politica noastră de confidențialitate și la procesarea mesajelor dvs. de poștă electronică și a datelor personale aferente, nu ezitați să ne scrieți la sales@govnet.ro 


Govnet Next Events