Events
Conformarea cu Regulile de Concurenta si Antritrust pentru Membrii Asociatiilor Profesionale
November 19, 2018, HOTEL INTERCONTINENTAL, BUCHAREST

 

Conformarea cu Regulile de Concurență pentru Membrii Asociațiilor Profesionale

Probleme de concurență și antitrust care implică asociații patronale și profesionale

19 Noiembrie, 2018 - Hotel InterContinental Bucuresti, Sala Fortuna Etaj 21

Asociațiile profesionale joacă un rol important în economie, îndeplinind numeroase funcții legitime care promovează competitivitatea industriei în ansamblu, reprezentarea în fața autorităților și contribuie la elaborarea de ghiduri bune practici in sectorul de activitate.

În ciuda acestui aspect, interacțiunea concurenților direcți pune o serie de probleme, ele fiind vulnerabile la depășirea limitelor impuse de legea concurenței.

Legea concurenței interzice și sancționeaza sever, orice expresie sau acorduri tacite între întreprinderi sau asociații de întreprinderi, orice hotărâre de asociere sau orice practici concertate, care duc, printre altele, la fixarea prețurilor, împărțirea clienților sau a piețelor. 

Această întâlnire dintre specialiști ai Consiliului Concurenței, avocați specializați în dreptul concurenței și reprezentanți ai asociațiilor profesionale va oferi o imagine a regulilor de conformare, a modelelor de bune practici si minimizare a riscului pe care le puteți implementa atunci când vă gândiți să vă alăturați unei asociații profesionale din industrie și cum să participați la activitățile de asociere.

 

INFORMATII GENERALE

Înscriere: Taxa de participare la conferință este de 89 EURO + TVA / persoană.

  • Taxa include participarea la conferința, pauzele de cafea și coctailul de networking.
  • Toate taxele de înregistrare menționate mai sus exclud 19% TVA în România.

Condiții de înregistrare: Programul și temele sesiunilor de discutii pot fi modificate. În cazul în care conferința va fi anulată din motive de forță majoră, indisponibilitatea locului de desfășurare a conferinței sau pentru alte motive obiective, organizatorul își rezervă dreptul de a anula conferința. În cazul anulării, toți participanții vor fi informați cu promptitudine. În acest caz, toate taxele de înregistrare vor fi rambursate.

Plata: Plata se poate face prin transfer bancar inainte de eveniment. Luați în considerare disponibilitatea limitată a locurilor si termenul de procesare a plaților, prin urmare vă recomandăm ca înregistrările să fie făcute înainte de săptămâna evenimentului.

Protecția datelor și partajarea detaliilor de contact

Organizatorul conferinței va colecta și păstra datele dumneavoastră personale pentru pregătirea și desfășurarea conferinței, precum și pentru a vă informa cu privire la viitoarele proiecte legate de sectorul dumneavoastră și de domeniul de activitate. Datele dvs. de contact vor fi transmise numai partenerilor implicați direct în procesul de organizare a conferinței . Dacă aveți întrebări cu privire la politica noastră de confidențialitate și la procesarea mesajelor dvs. de poștă electronică și a datelor personale aferente, nu ezitați să ne scrieți la sales@govnet.ro 


Program
14:00 - 14:30
REGISTRATION
  • Înregistrarea participanților și cafea de networking

 

14:30 - 14:45
Cuvânt de deschidere
  • Domnul Bogdan Chiritoiu - Președintele Consiliului Concurenței

 

14:45 - 16:45
SESIUNE DE PREZENTĂRI ȘI DEZBATERI

MEMBRII PANEL

  • Bogdan Chiritoiu- Președinte Consiliul Concurenței
  • Adrian Comanescu - Director, Directia Servicii Consiliul Concurenței
  • Georgeta Dinu - Partener Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen NNDKP
  • Georgiana Bădescu -  Partener Schoenherr Attorneys at Law
  • Adrian Șter - Partener Wolf Theiss
  • Luiza Bedros - Senior Associate Noerr
  • Julia Leferman - Director General Asociatia Berarii Romaniei
  • Dorin Cojocaru - Presedinte Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui APRIL
  • Daniel Preda - Presedinte  Asociatia Companiilor de Logistica din Romania ARILOG

TEME DE DISCUTIE

  • De ce este vitală respectarea normelor de concurență și antitrust pentru asociațiile profesionale?
  • Măsuri specifice de evaluare a riscurilor
  • Semne de avertizare ale unor zone potențiale cu probleme
  • Ce activități specifice de asociere pot genera potențiale probleme de concurență
  • Ce trebuie făcut în caz de suspiciune de comportament anticoncurențial
  • Activități de asociere care pot fi problematice pentru respectarea normelor din domeniul concurenței
  • Interacțiunea concurenților direcți - Schimbul de informații în cadrul asociațiilor profesionale
  • Răspunderea antitrust pentru directorii asociațiilor și concucerea executivă
  • Analiza riscurilor și clasificarea datelor
  • Asigurarea securității datelor intern și extern - Publicarea / divulgarea datelor
  • Evitarea divulgării informațiilor despre concurenți
  • Gestionarea accesului terților la date
  • Sfaturi practice pentru asociații profesionale și membri

16:45 - 17:15
Q&A
  • Sesiune intrebari si raspunsuri

 

17:15 - 18:30
NETWORKING
  • Cocktail de networking și discuții libere participanti

 

Speakers
Bogdan Chirițoiu
Președinte al Autorității Naționale de Concurență din România

Bogdan Chirițoiu este președinte al Autorității Naționale de Concurență din România din 2009. Din 2005 până în 2008 a fost consilier prezidențial pentru afaceri economice și politici publice, iar în perioada 2008-2009 a fost consilier prezidențial în planificare și analiză politică.

Între 2005 și 2009, Bogdan Chiritoiu a fost șeful Delegației Române la Comitetul de Politică Economică al UE.

Deține, din 2008, un doctorat în economie (Relații Economice Internaționale) la Academia de Studii Economice din București, elaborând o teză privind sistemele de asigurări de sănătate publică în statele din Europa Centrală și de Est. Bogdan Chiritoiu are o diplomă în științe politice (Universitatea Central Europeană, Budapesta, 1997) și un Master în Studii Europene (Școala din Londra de Economie și Științe Politice, 1998).

Dr. Bogdan Chirițoiu a fost, de asemenea lector privind administrația publică și Studii Europene la Universitatea din București, din 1999. El este membru al unora dintre cele mai importante think-tank din Romania si Europa: Societatea Română de Științe Politice, Rețeaua Institutelor și Școlile de administrație publică din Europa Centrală și de Est - NISPA CEE, Institutul Aspen din România și Societatea Academică din România.

Adrian Comanescu
Director, Directia Servicii, Consiliul Concurentei

Adrian Comanescu lucreaza in cadrul Consiliului Concurentei incepand cu anul 2011, iar din anul 2013 coordoneaza activitatea Directiei Servicii. Principalele directii de actiune sunt reprezentate de investigarea cazurilor privind posibile practici anticoncurentiale si controlul concentrarilor economice din sfera serviciilor. A absolvit Academia de Studii Economice in anul 2003, iar in anul 2005 Facultatea de Drept. Din anul 2009 detine un Master of Business Administration(University of Ottawa-Telfer School of Management & Academy of Economic Studies).



Georgeta Dinu
Partener, Coordonatorul Practicilor de Concurență, Ajutor de Stat și Drept UE Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen

Georgeta Dinu se remarcă drept unul dintre cei mai influenți avocați din România în domeniul concurenței și al ajutorului de stat, având o experiență profesională de peste 14 ani.  Ea este partener și coordonator al departamentului de concurență, ajutor de stat și drept UE din cadrul NNDKP.

Fie că este vorba de investigații de concurență de mare anvergură și de litigii conexe, de respectarea legislatiei de concurenta in activitatea de zi cu zi, de asistenta in tranzacții majore de fuziuni și achiziții sau de proiecte de drept UE, clienții apreciaza expertiza Georgetei în industrii atent monitorizate de autoritățile de concurență (servicii financiare, farmaceutice, media, energie etc.). Chambers and Partners si European Legal 500, două dintre cele mai cunoscute ghiduri internaționale dedicate industriei juridice, recunosc reputația Georgetei Dinu, recunoscând-o în mod constant ca fiind un lider în domeniu.

Georgiana Bădescu
Partener, Schoenherr Attorneys at Law (București)

Georgiana Bădescu este partener la Schoenherr România, unde conduce departamentul de concurenta si drept UE. Ea acoperă întreaga gamă de consultanță specializată în domeniul concurenței pe diverse piețe, inclusiv servicii financiare, energie, IT & C, producție, FMCG, retail, imobiliare, construcții și produse farmaceutice. A oferit asistență în anchetele sectoriale, precum și investigații efectuate de Consiliul Concurenței din România, în cazurile naționale de control al fuziunilor, probleme de ajutor de stat, evaluări ale concurenței, precum și într-un proiect de monitorizare a angajamentelor asumate de entități. Cu accent pe prevenire, ea oferă consultanță privind aspectele legate de respectarea concurenței și supraveghează instruirile legate de concurență și investigatii.

Adrian Șter
Partener, Wolf Theiss

Adrian Șter este membru al echipei de concurenta și antitrust și conduce practica locală a firmei Wolf Theiss din București. Înainte de a se alătura firmei, Adrian a fost Managing Associate în cadrul departamentului de Competition, IP & Consumer Protection din cadrul unei firme de avocatura de top. Experiența sa în ceea ce privește materia dreptului concurenței se extinde peste 10 ani și include consilierea clienților în industrii precum telecomunicațiile, retail, media, publicitate, energie, bunuri de larg consum și produse farmaceutice, în investigațiile antitrust, controlul fuziunilor și de clemență inclusiv prin furnizarea de cursuri de conformitate și efectuarea de audituri privind dreptul concurenței. Este, de asemenea autor și coautor al articolelor din publicații locale și internaționale privind problemele legate de dreptul concurenței.

Luiza Bedros
Senior Associate, Noerr

Luiza Bedros are o vastă experiență în tranzacțiile de fuziuni și achiziții, restructurarea afacerilor și alte chestiuni corporative complexe, precum și probleme de reglementare în domeniul sănătății, oferind consultanță clienților internaționali și naționali dintr-o gamă largă de industrii, cum ar fi distribuția produselor alimentare, distribuție și sisteme de franciză, farmaceutică, IT&C sau auto. Luiza este, de asemenea, specializată în dreptul antitrust și concurență, asistand clienții cu privire la toate aspectele legate de procedurile de control al fuziunilor în fața Consiliului Concurenței din România, anchetele anticoncurențiale și programele de conformitate.

Julia Leferman
Director General Asociatia Berarii Romaniei

În calitate de Director general al Asociației Berarii României, activitatea Juliei Leferman se concentrează pe stabilirea unui dialog constant și constructiv cu autorițățile statului, în acord cu misiunea Asociației de a veghea la menținerea unui mediu de afaceri sănătos și responsabil în sectorul berii. Experiența sa de peste 15 ani în Public Affairs a fost acumulată în importante instituții publice și in consultanță privată. Înainte de a se alătura Berarilor României a făcut parte din echipa Grayling, coordonând proiecte complexe de public affairs din domenii diverse, precum: servicii financiare, IT, sănătate și energie. 

  

Dorin Cojocaru
Presedinte, Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui

Dorin Cojocaru activeaza de peste 18 ani in piata laptelui, iar din 2007 este membru in Consilul Director al APRIL. Intre 2010 si 2012 a ocupat functia de vicepresedinte al APRIL iar din 2012 pana in 2013 cea de director general. Incepand cu 2013, domnul Cojocaru este atat Presedinte al APRIL, cat si membru in Consilul Director Romalimenta, Federatia Nationala a Industriei Alimentare. Asociatia Paronala Romana din Industria Laptelui -APRIL , reprezinta intereselor membrilor sai din 2001,  membrii ce proceseaza peste 80% din laptele procesat in Romania.

Daniel Preda
Presedinte al Asociatiei Romane de Logistica (ARILOG)

Daniel Preda este Presedinte al Asociatiei Romane de Logistica (ARILOG) din 2015 si Director General la Toyota Material Handling Romania din 2000.

Cu o experienta de 20 ani in miscarea de marfa, Daniel Preda incearca sa contribuie la promovarea si raspandirea bunelor practici din logistica, la dezvoltareaunei platforme de comunicare pentru specialistii din domeniu, la promovarea si recunoasterea rolului tot mai relevant al logisticii in economia de azi. Una dintre provocarile Asiciatiei ARILOG este atragerea de membri relevanti, marea lor majoritate multinationale, in contextul limitarilor aduse de legislatia de concurenta si antitrust.

Sponsors
Media partners
Venue
Hotel Intercontinental
BUCHAREST
Phone:
Conferinta de Conformare cu Regulile de Concurență pentru Asociațiile Profesionale va avea loc la Hotel InterContinental Sala Fortuna etaj 21.

Capacitatea salii este limitata la 150 de persoane. 
Alocarea locurilor va fi facuta in ordinea inscrierilor.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la adresa: sales@govnet.ro sau telefon: 0722 829 497
 

Taxa de participare la conferinta Conformarea cu Regulile de Concurență pentru Asociațiile Profesionale este de 89 EURO + TVA/ persoana.


NOTA: 
  • 10% Discount de grup - pentru un numar de minim 3 participanti din partea aceleiasi companii 

 Pentru informatii suplimentare, ne puteti contacta la tel: 0372.900.670 sau e-mail la sales@govnet.ro
Govnet Next Events