
Cu orasele în continua crestere si extinderea dezvoltarilor urbane, presiunea asupra transportului public devine o preocupare majora. Infrastructura depasita forteaza planificarea viitoarelor servicii de transport pe noi modele de abordare.
În ultimii ani, congestia traficului a devenit din ce în ce mai proeminenta, ceea ce afecteaza în mod grav eficienta traficului in mediul urban. În timp ce tehnologiile moderne apar pentru a ajuta dezvoltarea urbana, politicile autoritatilor publice locale trebuie sa faciliteze aceasta evolutie catre un management integrat de trafic a orasului inteligent.
Aceasta sesiune de intalnire a specialistilor ofera perspective si potentiale solutii pentru a asigura un transport eficient în orasele din România.
- Politici pentru dezvoltarea Oraselor printr-o infrastructura modernaă
- Proiecte publice pentru managementul traficului
- Iluminarea rutiera - crearea unui mediu sigur de transport infrastructura de e-mobilitate
- Inovatii si tehnologie pentru siguranta rutiera
INFORMATII GENERALE
Limba de desfasurare si prezentare: română.
Protecția datelor și partajarea detaliilor de contact
Organizatorul conferinței va colecta și păstra datele dumneavoastră personale pentru pregătirea și desfășurarea conferinței, precum și pentru a vă informa cu privire la viitoarele proiecte legate de sectorul dumneavoastră și de domeniul de activitate. Datele dvs. de contact vor fi transmise numai partenerilor implicați direct în procesul de organizare a conferinței Dacă aveți întrebări cu privire la politica noastră de confidențialitate și la procesarea mesajelor dvs. de poștă electronică și a datelor personale aferente, nu ezitați să ne scrieți la sales@govnet.ro
09:00 - 09:30 |
INREGISTRARE
|
09:30 - 11:15 |
PRIMA SESIUNE
PROVOCARILE ACTUALE DE MOBILITATE IN AGLOMERARILE URBANE
Vorbitori
|
11:15 - 11:30 |
PAUZA NETWORKING
|
11:30 - 13:00 |
A DOUA SESIUNE
STUDII DE CAZ - GESTIONAREA INFRASTRUCTURII DE MANAGEMENT AL TRAFICULUI
Vorbitori
|
13:00 - 14:00 |
Masa de pranz
|

Din ianuarie 2017, dl. Ciprian Lucian Roșca ocupă funcția de Secretar de Stat la MDRAP, cu atribuții delegate de coordonare a procesului de reglementare în domeniile construcții, risc seismic, disciplina în construcții, produsele pentru construcții, amenajarea teritoriului, urbanism și arhitectură, locuire și reabilitarea termică a clădirilor, și conduce, în calitate de președinte, comisii naționale de specialitate, printre care: Comisia Naționale de Dezvoltare Teritorială, Comisia Națională de Inginerie Seismică, Comisia Interinstituțională pentru evaluarea potențialului turistic al teritoriului, Consiliul Tehnic Permanent pentru Construcții, Comitetul Tehnic de Coordonare Generală al MDRAP și Comisia de elaborare a Tezelor prealabile Codului amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor. De profesie inginer de construcții civile, deține o vastă experiență de peste 20 de ani constând în activități de management și execuție în domeniul construcțiilor în sectorul privat, de avizare șI aprobare a documentațiilor de urbanism în calitate de consilier județean, precum și de control al calității în construcții în cadrul activității desfășurate la Inspectoratul de Stat în Construcții.

În prezent, Sorin Chiriță deține funcția de Manager Oraș al Municipiului București. A fost activ în scena de management deoarece experiența sa în muncă include posturi precum Președinte al Consiliului pentru RADET, Coordonator al Polului de Creștere - Constanța, Director General al Institutului de Dezvoltare a Resurselor Umane sau Director Executiv al Centrului de Formare Profesională și Dezvoltare Regională. Expert în domeniul managementului infrastructurilor critice și specializat în economie, psihologie și drept.
Ionel Scriosteanu a ocupat functia de Director de Cabinet al Presedintelui Consiliului Judetean Ilfov din anul 2012 pâna in luna mai a anului curent, moment in care a fost numit in functia de Administrator Public. In perioada 2005-2012 a detinut functia de viceprimar al comunei Mogosoaia. Având o experienta de peste 16 ani in domeniul administratiei publice, Ionel Scriosteanu, prin intermediul aparatului de specialitate al Consiliului Judetean Ilfov, coordoneaza proiectele menite sa duca la dezvoltarea socio-economica a judetului. De asemenea domnul Scriosteanu este membru al Consiliului de Administratie al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Bucuresti-Ilfov si detine functia de Presedinte al Asociatiei „Magurele Science Park” si al Asociatiei „Ilfov Business Hub”. Este absolvent al Academiei de stiinte Economice din Bucuresti.

Catalin Boghiu este Directorul General al Directiei Generale Tehnica si Dezvoltare din cadrul Primariei Municipiului Iasi. Anterior el a coordonat Sistemul de Management al Traficului din Iasi, fiind implicat direct in diferite proiecte legate de transformarea digitala a Municipiului Iasi (elaborarea Strategiei pentru digitalizarea municipiului, Smart Parking, E-ticketing, Bike-Sharing, Sistemul Electronic de Comanda si Comanda pentru persoanele de la ghisee etc). Domnul Boghiu are peste 20 de ani de experienta in consultanta in afaceri si peste 15 ani in implementarea proiectelor si managementul ITC, colaborator in elaborarea Strategiei de dezvoltare a judetului Iasi, a Strategiei de dezvoltare pentru Bacau si a Strategiei de import-export a judetului Bacau.

Domnul George Lupascu lucrează de mai bine de 15 ani în municipiul Constanța în cadrul Departamentului pentru Dezvoltare și Fonduri Europene.
Este specializat în managementul proiectelor și are o vastă experiență în implementarea cu succes a proiectelor finanțate din fonduri europene. În ultimii ani este implicat activ în proiectele de mobilitate ale municipiului și a participat, de asemenea, la proiectarea și implementarea SUMP Constanța.

Cu peste 12 ani de experiență profesională, Dragos Nedelea a fost implicat în dezvoltarea conceptului Smart City pentru Telekom România. Ca șef al echipei de dezvoltare a afacerilor, Dragos a reușit cu succes să pună în aplicare câteva proiecte integrate Smart City în România. Având o experiență de lucru pentru Unitatea de Monitorizare și Control a Achizițiilor Publice din cadrul Ministerului Finanțelor, a contribuit și la crearea Contului Sectorului Public pentru Deloitte Audit România, unde a participat la peste 200 de audituri antifraudă pentru procedurile de achiziții publice și private . Este certificat în Management de Proiect, Achiziții Publice, Antifraudă, Evaluarea proiectelor finanțate de UE și Auditul Intern.

În cei peste 14 ani de experiență în administrația publică ca prefect, subprefect și consilier județean în Brașov, Aurelian Leonard Danu a acumulat o vastă experiență în elaborarea și implementarea strategiilor de dezvoltare durabilă. După absolvirea Facultății de Psihologie -Sociologie a urmat cursurile de perfecționare ca înalt funcționar public, iar din anul 2017 este doctor în economie, specializarea bioeconomie, preocupările și expertiza dumnealui fiind concentrate pe găsirea celor mai bune soluții de dezvoltare a sistemelor sustenabile și prietenoase cu mediul. Ca director executiv al Asociației metropolitane pentru dezvoltarea durabilă a transportului public Brașov împreună cu echipa formată din reprezentanții Primăriei Municipiului Brașov, reprezentanții UAT-urilor membre ale AMDDTP Brașov și cu sprijinul instituțiilor centrale specializate propune dezvoltarea unui sistem public de transport … mai sigur, mai ecologic și mai eficient.

Președinte al Consiliului de Administrație al BCR Leasing IFN SA, Președinte al Asociației Serviciilor Financiare - ALB România, OMNIASIG - Membru al Consiliului de Supraveghere, având o experiență semnificativă în domeniul bancar în managementul afacerilor, financiar și operațional, cu prioritate în proiectele strategice majore.

În calitate de director al companiei SILVA SISTEMS de la înființarea sa în 2001, a susținut dezvoltarea competențelor profesionale ale întregului personal al companiei. A dezvoltat soluția inovatoare în Proiectul Pilot ("Proof of Concept"): "Sistemul de monitorizare integrat - SMI al parametrilor de trafic auto și de mediu", Municipiul Tulcea - august - octombrie 2017. A fost prima implementare reușită în Europa a platformei integrate de integrare - instalată anterior numai în America de Nord și Japonia.

Cezar Miron este Manager de Dezvoltare a Afacerilor pentru MasterCard, care deținea timp de opt ani echipa UniCredit Tiriac Bank pentru Managementul Produselor Lider de Gestiune a Produselor de Gestiune / Gestiune Cash Management. Este absolvent al Facultății de Cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice din București.

Liviu Bailesteanu este expert în dezvoltarea teritorială și urbană și lucrează în cadrul MDRAP din aprilie 2008. Este implicat în dezvoltarea cadrului strategic în domeniul planificării spațiale și urbane și asigură reprezentarea ministerului la structurile stabilite la nivelul UE pentru cooperare informală în domeniile coeziunii teritoriale și dezvoltării urbane. El coordonează implicarea ministerului în procesul de dezvoltare a agendei urbane a UE.

După 7 ani în administrația publică, din 2009 Simona Georgescu lucreaza în sectorul privat, continuând activitatea în legătură cu dezvoltarea proiectelor finanțate de UE. În prezent, face parte din echipa Egis România, fiind implicată în numeroase proiecte din țară și din străinătate.
Radu Andronic coordonează FIP Consulting, principalul furnizor de servicii de consultanță în domeniul mobilității urbane din România. Compania a fost înființată acum 12 ani. În perioada 2012-2014, Radu a deținut funcții de conducere în cadrul Ministerului Transporturilor, CNAIR și CFR SA, iar în 2014 sa specializat în servicii de consultanță în domeniul mobilității urbane, proiecte și implementări, consultanță privind proiectele de investiții pentru autoritățile publice locale și sistemele de transport public local. Printre clientii sai, FIP are si Municipiul Turda - castigator al premiilor SUMP 2018, recunoscut de Comisia Europeana drept cel mai bun plan de mobilitate urbana din Europa in 2017.

Cristian Macedonschi, este un antreprenor și om de afaceri licențiat în studii economice. A trait 16 ani în Germania, în Nürnberg unde s-a format profesional după care s-a întors acasă la Brașov pentru a pune bazele companiei Trus HoReCa Services care are la ora actuala aproximativ 60 de angajați. A absolvit Institutul Diplomatic Roman și s-a implicat în politica locală din dorința de a contribui la dezvoltarea Brașovului spunând despre el că nu este un om politic, ci un cetățean implicat, de etnie germană din România aflându-se la ora actuală la al doilea mandat de consilier local al Forumului German în Brașov. A inițiat mișcarea dezvoltării inteligente în Brașov prin Asociația Smart City Brașov, a cărei președinte este și s-a implicat în dezvoltarea turistică a Brașovului timp de 7 ani ocupând până în 2017 funcția neremunerată de președintele al Asociației de Promovare și Dezvoltare Turistice din județul Brașov prin care a inițiat prima școală profesională duală în ospitalitate din România la Brașov - Cool Academy Brașov. Este membru și co-inițiator al Clubului Economic German și co-initiator a renumitului festival Oktoberfest Brașov care anul acesta împlinește 10 ani. Fiind un european convins este de 6 ani membru activ al Institutului Regiunilor Europene - IRE din Salzburg, prin care promovează neîncetat Brașovul ca destinație de excelență turistică și economică. Cristian Macedonschi este, prin funcțiile și demnitățile pe care le deține, extrem de activ în a construi punți durabile între Romania și țările vorbitoare de limbă germană din Europa, atât pe plan politic cât și pe cel economic, cel educațional sau cultural.

Gabriela Vlad ocupa functia de Director executiv al Directiei Tehnologii Informationale si Servicii Electronice din cadrul Primariei Municipiului Brasov. In calitate de manager IT se implica activ in elaborarea si implementarea strategiei de informatizare a Primariei Brasov, urmarind modernizarea infrastructurii hardware, software, de comunicatii si cea educationala in Primaria Brasov, acordand o atenţie importanta dezvoltarii serviciilor electronice oferite de administratia publica locala catre cetateni si mediul de afaceri. Conduce implementarea si modernizarea continua a sistemului informatic integrat la nivelul Primariei Brasov si serviciilor subordonate prin dezvoltarea subsistemelor software de tip back office în cadrul institutiei.

BCR LEASING IFN, companie membră a Grupului Băncii Comerciale Române, parte a Erste Group, a fost infiintata in anul 2001 pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare ale economiei românesti prin oferirea unor instrumente moderne de sprijinire a investitiilor corporative si personale: leasing financiar intern.
Compania oferă o gamă completă de leasing auto si echipamente, precum si servicii personalizate de leasing operational si management de flote. Compania aplica o strategie coerentă de dezvoltare, axată pe parteneriat, flexibilitatea tranzactiilor, competitivitate si siguranta. Echipa sa a pus întotdeauna accent pe aspectele inovative ale leasingului si pe adaptarea eficienta la evolutiile pietei. BCR LEASING IFN este prezenta la nivel national prin agentii proprii si in unitatile din reteaua BCR, avand un important portofoliu de clienti din toate sectoarele de activitate. Proiectele derulate cu peste 50.000 de clienti plasează BCR Leasing IFN pe pozitii de top pe piata natională de profil.

MasterCard is a technology company and payments industry leader. For more than four decades, we have been a driving force at the heart of commerce, making the global economy safer, more efficient, more inclusive and more transparent for all. Consumers, merchants, business partners and governments in markets around the world have reaped the benefits of our innovative products and solutions which, simply put, are designed to make life easier.

OMV Petrom is the largest integrated oil and gas group in South-Eastern Europe, with activities in the business segments of Upstream, Downstream Gas and Downstream Oil. With an annual oil and gas production of approximately 65 mn boe in 2015, the group is the main crude oil producer in Romania and supplies around half of the internal gas production. OMV Petrom processes crude in the Petrobrazi refinery, near Ploiesti, with a refining capacity of 4.5 mn tons/year. Petrobrazi refinery underwent a EUR 600 mn modernization program between 2010 – 2014. The Group also operates an 860 MW high efficiency power plant and a 45 MW wind park. OMV Petrom is present on the oil products retail markets in Romania and neighboring countries through approximately 800 filling stations as of end of 2015, operated under two brands, Petrom and OMV.

Ne propunem să devenim operatorul integrat numărul 1 de pe piața românească, cu o poziție sustenabilă în toate segmentele și zonele geografice, capitalizând pe sinergiile fix-mobil de-a lungul lanțului valoric, pentru a avea un model operațional foarte eficient și concentrat - totul pentru a oferi excelență clienților noștri.

Leader in the electric energy supply area, Tinmar has become the largest private energy supplier in Romania.
Leader in the integrated energy services, Tinmar is a solid and large Romanian business, dedicated to delivering integrated utility services – electricity, petroleum and natural gas – to industrial and household consumers. Our ambition is to become the best modern utility services company in the region.
After the merger Tinmar Energy continues its activity structured on three divisions associated to its business lines, in order to maintain and increase its capacity of serving clients.

Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania) reprezinta oficial economia germana in Romania.
In calitate de Camera bilaterala si organizatie de membri, ea reprezinta interesele firmelor romanesti si germane, cat si pe cele ale membrilor in fata autoritatilor publice, fiind astfel un actor central in dezvoltarea relatiilor economice romano-germane.
AHK Romania a fost infiintata oficial in septembrie 2002 si la ora actuala numara peste 580 de membri. Consiliul Director este compus din 12 membri, pe langa Directorul General al Camerei.

Infiintata in anul 1998, ANIS este singura asociatie patronala a industriei romanesti de software si servicii. Inca de la infiintare, ne-am propus sa contribuim activ la dezvoltarea industriei romanesti de tehnologie si sa reprezentam interesele companiilor IT in mediul economic si politic. In acest moment, cei peste 130 de membri ANIS reprezinta aproximativ 47% din totalul industriei IT romanesti. Suntem membri ai Digital Europe si ai Confederatiei Patronale Concordia.

Asociatia Municipiilor din Romania (AMR), infiintata in anul 1990, este persoana juridica de drept privat, fara scop patrimonial, neguvernamentala si apolitica, constituita in vederea promovarii si protejarii intereselor comune ale autoritatilor administratiei publice locale, pentru solutionarea si gestionarea nevoilor publice in numele si pentru interesul colectivitatilor locale.
AMR reprezinta interesele membrilor pe plan intern si international, stimuleaza si sprijina initiativele si actiunile municipiilor, ofera consultanța și sustine eforturile acestora in demersul general de aliniere la standardele europene.
In prezent, AMR include toate cele 103 municipii din Romania, precum si cele 6 sectoare ale Municipiului Bucuresti, in total 109 membri, aproximativ 10,5 milioane de locuitori.

Orase Energie Romania - OER este o organizatie neguvernamentala, reunind in anul 2017, un numar de 37 membri (35 de municipalitati și 2 zone metropolitane), interesate de imbunatatirea eficientei energetice in serviciile publice urbane (incalzire, iluminat public, alimentare cu apa si gaz, colectarea, depozitarea si transportul deseurilor menajere etc.) si de promovarea surselor de energie regenerabile si a mobilitații urbane durabile.
Asociatia “Orase Energie Romania” a fost infiintata in anul 1995, prin Programul PHARE, cu sprijinul retelei europene Energy-Cities, al carei membru este din anul 1997. Incepand din anul 2009, Asociatia OER este “Structura Suport” pentru orasele din Romania care au aderat la Conventia Primarilor.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |

Conferinta Viitorul Mobilitatii Urbane va avea loc la Hotel interContinental Bucuresti, sala Ronda Etaj 1.
Pentru rezervari de camere pentru acest eveniment, va rugam sa va adresati Event Managerului:
Mrs. Simona Sercan – Senior Convention Sales Manager
e-mail: simona.sercan@interconti.ro
Tel:+4021.305.10.18
NOTICE
Taking into account the provisions of the 2016/679 / EU Regulation, we inform you that your contact details are in the database of Govnet Conferences being obtained directly as a result of past correspondence, participation or registration to an event you attended or because of publication in public information media.
As Govnet processes personal data both for contractual purposes and to keep you up to date with our activities, we want to make sure that our organization has taken appropriate technical and organizational measures to protect your data. If you no longer wish to be informed about Govnet Conferences Romania's services and events, please submit a request for the removal of your data at sales@govnet.ro