Events
Viitorul Mobilitatii Urbane in Romania 2018
May 24, 2018, HOTEL INTERCONTINENTAL, BUCHAREST

 

Cu orasele în continua crestere si extinderea dezvoltarilor urbane, presiunea asupra transportului public devine o preocupare majora. Infrastructura depasita forteaza planificarea viitoarelor servicii de transport pe noi modele de abordare. 

 În ultimii ani, congestia traficului a devenit din ce în ce mai proeminenta, ceea ce afecteaza în mod grav eficienta traficului in mediul urban. În timp ce tehnologiile moderne apar pentru a ajuta dezvoltarea urbana, politicile autoritatilor publice locale trebuie sa faciliteze aceasta evolutie catre un management integrat de trafic a orasului inteligent. 

 Aceasta sesiune de intalnire a specialistilor ofera perspective si potentiale solutii pentru a asigura un transport eficient în orasele din România.

 • Politici pentru dezvoltarea Oraselor printr-o infrastructura modernaă 
 • Proiecte publice pentru managementul traficului 
 • Iluminarea rutiera - crearea unui mediu sigur de transport infrastructura de e-mobilitate 
 • Inovatii si tehnologie pentru siguranta rutiera 

INFORMATII GENERALE

Limba de desfasurare si prezentare: română.

Protecția datelor și partajarea detaliilor de contact

Organizatorul conferinței va colecta și păstra datele dumneavoastră personale pentru pregătirea și desfășurarea conferinței, precum și pentru a vă informa cu privire la viitoarele proiecte legate de sectorul dumneavoastră și de domeniul de activitate. Datele dvs. de contact vor fi transmise numai partenerilor implicați direct în procesul de organizare a conferinței Dacă aveți întrebări cu privire la politica noastră de confidențialitate și la procesarea mesajelor dvs. de poștă electronică și a datelor personale aferente, nu ezitați să ne scrieți la sales@govnet.ro

Program
09:00 - 09:30
INREGISTRARE
 • Inregistrarea delegatiilor si cafeaua de bun venit

09:30 - 11:15
PRIMA SESIUNE

PROVOCARILE ACTUALE DE MOBILITATE IN AGLOMERARILE URBANE 

 

 • Prezentarea activitatii MDRAP in domeniul mobilitatii urbane conform prevederilor HG 51/2018
 • Provocarile majore pentru gestionarea eficienta a traficului si siguranta rutiera sporita in orase
 • Strategii viabile pentru a dezvolta proiecte eficiente de gestionare a traficului
 • Întelegerea si evaluarea diferitelor nevoi ale comunitatilor locale în gestionarea traficului
 • Infrastructura de e-mobilitate si finantarea proiectelor de transport urban - optiuni de luat în considerare

 

Vorbitori

 

 • Ciprian Lucian Rosca - Secretar de Stat, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice 
 • Sorin Chirita - City Manager, Primaria Municipiului Bucuresti
 • Dr. Ing. Sorin Lenus Negrea - Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Public - Bucuresti Ilfov 
 • Ionel Scriosteanu - Administrator Public, Consiliul Judetean Ilfov 
 • George Lupascu - Responsabil Plan de Mobilitate Urbana Durabila, Primaria Municipiului Constanta
 • Catalin Boghiu - Director General Dir. Generala. Tehnica si Dezvoltare , Primaria Iasi
 • Bogdan Ionut Speteanu - Chairman of the Management Board BCR Leasing IFN SA
 • Cezar Miron - Business Development Manager, Mastercard

 

 

   

  11:15 - 11:30
  PAUZA NETWORKING
  • Pauza de cafea si discutii participanti

   

  11:30 - 13:00
  A DOUA SESIUNE

  STUDII DE CAZ - GESTIONAREA INFRASTRUCTURII DE MANAGEMENT AL TRAFICULUI

   

  • Îmbunatatirea gestionarii traficului si a sigurantei rutiere prin interventii tehnologice
  • Studii de caz si solutii inteligente în gestionarea traficului urban si siguranta rutiera
  • Managementul congestiei si sincronizarea semnalului de trafic - adaptarea la conditiile de incarcare în timp real
  • Implementarea datelor si a analizelor de trafic - date importante de luat in considerare
  • IoT bazat pe managementul traficului dinamic al oraselor

   

  Vorbitori

   

  • Liviu Bailesteanu - Director al Directiei Politici si Strategii, Directia Generala Dezvoltare Regionala si Infrastructura MDRAP
  • Aurelian Danu - Director Executiv, Asociatia Metropolitana de Transport Brasov
  • Cristian Macedonschi - Presedinte, Asociatia Smart City Brasov 
  • Gabriela Vlad - Director Executiv , Directia Tehnologii Informationale si Servicii Electronice, Primaria Brasov
  • Dragos Nedelea - Head of Business Development Smart City si E-Health, Telekom Romania
  • Simona Georgescu - Director Proiect, Egis Romania
  • Dorin Mircea Berbescu - Managing Director, Silva Sistems
  • Radu Andronic - General Manager, FIP Consulting 

   

   

  13:00 - 14:00
  Masa de pranz
  • Intalniri individuale participanti 

   

  Speakers
  Ciprian Lucian Rosca
  Secretar de Stat, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice

  Din ianuarie 2017, dl. Ciprian Lucian Roșca ocupă funcția de Secretar de Stat la MDRAP, cu atribuții delegate de coordonare a procesului de reglementare în domeniile construcții, risc seismic, disciplina în construcții, produsele pentru construcții, amenajarea teritoriului, urbanism și arhitectură, locuire și reabilitarea termică a clădirilor, și conduce, în calitate de președinte, comisii naționale de specialitate, printre care: Comisia Naționale de Dezvoltare Teritorială, Comisia Națională de Inginerie Seismică, Comisia Interinstituțională pentru evaluarea potențialului turistic al teritoriului, Consiliul Tehnic Permanent pentru Construcții, Comitetul Tehnic de Coordonare Generală al MDRAP și Comisia de elaborare a Tezelor prealabile Codului amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor. De profesie inginer de construcții civile, deține o vastă experiență de peste 20 de ani constând în activități de management și execuție în domeniul construcțiilor în sectorul privat, de avizare șI aprobare a documentațiilor de urbanism în calitate de consilier județean, precum și de control al calității în construcții în cadrul activității desfășurate la Inspectoratul de Stat în Construcții.

  Sorin Chiriță
  City Manager, Primăria Municipiului București

  În prezent, Sorin Chiriță deține funcția de Manager Oraș al Municipiului București. A fost activ în scena de management deoarece experiența sa în muncă include posturi precum Președinte al Consiliului pentru RADET, Coordonator al Polului de Creștere - Constanța, Director General al Institutului de Dezvoltare a Resurselor Umane sau Director Executiv al Centrului de Formare Profesională și Dezvoltare Regională. Expert în domeniul managementului infrastructurilor critice și specializat în economie, psihologie și drept.

  Ionel Scriosteanu
  Administrator Public, Consiliul Judetean Ilfov

  Ionel Scriosteanu a ocupat functia de Director de Cabinet al Presedintelui Consiliului Judetean Ilfov din anul 2012 pâna in luna mai a anului curent, moment in care a fost numit in functia de Administrator Public. In perioada 2005-2012 a detinut functia de viceprimar al comunei Mogosoaia. Având o experienta de peste 16 ani in domeniul administratiei publice, Ionel Scriosteanu, prin intermediul aparatului de specialitate al Consiliului Judetean Ilfov, coordoneaza proiectele menite sa duca la dezvoltarea socio-economica a judetului. De asemenea domnul Scriosteanu este membru al Consiliului de Administratie al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Bucuresti-Ilfov si detine functia de Presedinte al Asociatiei „Magurele Science Park” si al Asociatiei „Ilfov Business Hub”. Este absolvent al Academiei de stiinte Economice din Bucuresti.

  Catalin Boghiu
  Directorul General al Directiei Generale Tehnica si Dezvoltare din cadrul Primariei Municipiului Iasi

  Catalin Boghiu este Directorul General al Directiei Generale Tehnica si Dezvoltare din cadrul Primariei Municipiului Iasi. Anterior el a coordonat Sistemul de Management al Traficului din Iasi, fiind implicat direct in diferite proiecte legate de transformarea digitala a Municipiului Iasi (elaborarea Strategiei pentru digitalizarea municipiului, Smart Parking, E-ticketing, Bike-Sharing, Sistemul Electronic de Comanda si Comanda pentru persoanele de la ghisee etc). Domnul Boghiu are peste 20 de ani de experienta in consultanta in afaceri si peste 15 ani in implementarea proiectelor si managementul ITC, colaborator in elaborarea Strategiei de dezvoltare a judetului Iasi, a Strategiei de dezvoltare pentru Bacau si a Strategiei de import-export a judetului Bacau.

  George Lupascu
  Responsabil Plan de Mobilitate Urbana Durabila, Primaria Municipiului Constanta

  Domnul George Lupascu lucrează de mai bine de 15 ani în municipiul Constanța în cadrul Departamentului pentru Dezvoltare și Fonduri Europene.
  Este specializat în managementul proiectelor și are o vastă experiență în implementarea cu succes a proiectelor finanțate din fonduri europene. În ultimii ani este implicat activ în proiectele de mobilitate ale municipiului și a participat, de asemenea, la proiectarea și implementarea SUMP Constanța.

  Dragos Nedelea
  Head of Business Development Smart City si E-Health, Telekom Romania

  Cu peste 12 ani de experiență profesională, Dragos Nedelea a fost implicat în dezvoltarea conceptului Smart City pentru Telekom România. Ca șef al echipei de dezvoltare a afacerilor, Dragos a reușit cu succes să pună în aplicare câteva proiecte integrate Smart City în România. Având o experiență de lucru pentru Unitatea de Monitorizare și Control a Achizițiilor Publice din cadrul Ministerului Finanțelor, a contribuit și la crearea Contului Sectorului Public pentru Deloitte Audit România, unde a participat la peste 200 de audituri antifraudă pentru procedurile de achiziții publice și private . Este certificat în Management de Proiect, Achiziții Publice, Antifraudă, Evaluarea proiectelor finanțate de UE și Auditul Intern.

  Aurelian Leonard Danu
  Director Executiv Asociatia Metropolitana de Transport Brasov

  În cei peste 14 ani de experiență în administrația publică ca prefect, subprefect și consilier județean în Brașov, Aurelian Leonard Danu a acumulat o vastă experiență în elaborarea și implementarea strategiilor de dezvoltare durabilă. După absolvirea Facultății de Psihologie -Sociologie a urmat cursurile de perfecționare ca înalt funcționar public, iar din anul 2017 este doctor în economie, specializarea bioeconomie, preocupările și expertiza dumnealui fiind concentrate pe găsirea celor mai bune soluții de dezvoltare a sistemelor sustenabile și prietenoase cu mediul. Ca director executiv al Asociației metropolitane pentru dezvoltarea durabilă a transportului public Brașov împreună cu echipa formată din reprezentanții Primăriei Municipiului Brașov, reprezentanții UAT-urilor membre ale AMDDTP Brașov și cu sprijinul instituțiilor centrale specializate propune dezvoltarea unui sistem public de transport … mai sigur, mai ecologic și mai eficient.

  Bogdan Ionut Speteanu
  Chairman of the Management Board BCR Leasing IFN SA

  Președinte al Consiliului de Administrație al BCR Leasing IFN SA, Președinte al Asociației Serviciilor Financiare - ALB România, OMNIASIG - Membru al Consiliului de Supraveghere, având o experiență semnificativă în domeniul bancar în managementul afacerilor, financiar și operațional, cu prioritate în proiectele strategice majore.

  Dorin Mircea BERBESCU
  Managing Director, SILVA SISTEMS

  În calitate de director al companiei SILVA SISTEMS de la înființarea sa în 2001, a susținut dezvoltarea competențelor profesionale ale întregului personal al companiei. A dezvoltat soluția inovatoare în Proiectul Pilot ("Proof of Concept"): "Sistemul de monitorizare integrat - SMI al parametrilor de trafic auto și de mediu", Municipiul Tulcea - august - octombrie 2017. A fost prima implementare reușită în Europa a platformei integrate de integrare - instalată anterior numai în America de Nord și Japonia.

  Cezar Miron
  Manager de Dezvoltare a Afacerilor pentru MasterCard

  Cezar Miron este Manager de Dezvoltare a Afacerilor pentru MasterCard, care deținea timp de opt ani echipa UniCredit Tiriac Bank pentru Managementul Produselor Lider de Gestiune a Produselor de Gestiune / Gestiune Cash Management. Este absolvent al Facultății de Cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice din București.

  Liviu Bailesteanu
  Director al Directiei Politici si Strategii, Directia Generala Dezvoltare Regionala si Infrastructura MDRAP

  Liviu Bailesteanu este expert în dezvoltarea teritorială și urbană și lucrează în cadrul MDRAP din aprilie 2008. Este implicat în dezvoltarea cadrului strategic în domeniul planificării spațiale și urbane și asigură reprezentarea ministerului la structurile stabilite la nivelul UE pentru cooperare informală în domeniile coeziunii teritoriale și dezvoltării urbane. El coordonează implicarea ministerului în procesul de dezvoltare a agendei urbane a UE.

  Simona Georgescu
  Director Proiect Egis România

  După 7 ani în administrația publică, din 2009 Simona Georgescu lucreaza în sectorul privat, continuând activitatea în legătură cu dezvoltarea proiectelor finanțate de UE. În prezent, face parte din echipa Egis România, fiind implicată în numeroase proiecte din țară și din străinătate.

  Radu Andronic
  General Manager, FIP Consulting

  Radu Andronic coordonează FIP Consulting, principalul furnizor de servicii de consultanță în domeniul mobilității urbane din România. Compania a fost înființată acum 12 ani. În perioada 2012-2014, Radu a deținut funcții de conducere în cadrul Ministerului Transporturilor, CNAIR și CFR SA, iar în 2014 sa specializat în servicii de consultanță în domeniul mobilității urbane, proiecte și implementări, consultanță privind proiectele de investiții pentru autoritățile publice locale și sistemele de transport public local. Printre clientii sai, FIP are si Municipiul Turda - castigator al premiilor SUMP 2018, recunoscut de Comisia Europeana drept cel mai bun plan de mobilitate urbana din Europa in 2017.

  Cristian Macedonschi
  Presedinte, Asociatia Smart City Brasov

  Cristian Macedonschi,  este un antreprenor și om de afaceri licențiat în studii economice. A trait 16 ani în Germania, în Nürnberg unde s-a format profesional după care s-a întors acasă la Brașov pentru a pune bazele companiei Trus HoReCa Services care are la ora actuala aproximativ 60 de angajați. A absolvit Institutul Diplomatic Roman și s-a implicat în politica locală din dorința de a contribui la dezvoltarea Brașovului spunând despre el că nu este un om politic, ci un cetățean implicat, de etnie germană din România aflându-se la ora actuală la al doilea mandat de consilier local al Forumului German în Brașov. A inițiat mișcarea dezvoltării inteligente în Brașov prin Asociația Smart City Brașov, a cărei președinte este și s-a implicat în dezvoltarea turistică a Brașovului timp de 7 ani ocupând până în 2017 funcția neremunerată de președintele al Asociației de Promovare și Dezvoltare Turistice din județul Brașov prin care a inițiat prima școală profesională duală în ospitalitate din România la Brașov - Cool Academy Brașov.  Este membru și co-inițiator al Clubului Economic German și co-initiator a renumitului festival Oktoberfest Brașov care anul acesta împlinește 10 ani. Fiind un european convins este de 6 ani membru activ al Institutului Regiunilor Europene - IRE din Salzburg, prin care promovează neîncetat Brașovul ca destinație de excelență turistică și economică. Cristian Macedonschi este, prin funcțiile și demnitățile pe care le deține, extrem de activ în a construi punți durabile între Romania și țările vorbitoare de limbă germană din Europa, atât pe plan politic cât și pe cel economic, cel educațional sau cultural.

   

  Gabriela VLAD
  Director Executiv, Directia Tehnologii Informationale si Servicii Electronice Primaria Municipiului Brasov

  Gabriela Vlad ocupa functia de Director executiv al Directiei Tehnologii Informationale si Servicii Electronice din cadrul Primariei Municipiului Brasov. In calitate de manager IT se implica activ in elaborarea si implementarea strategiei de informatizare a Primariei Brasov, urmarind modernizarea infrastructurii hardware, software, de comunicatii si cea educationala in Primaria Brasov, acordand o atenţie importanta dezvoltarii serviciilor electronice oferite de administratia publica locala catre cetateni si mediul de afaceri. Conduce implementarea si modernizarea continua a sistemului informatic integrat la nivelul Primariei Brasov si serviciilor subordonate prin dezvoltarea subsistemelor software de tip back office în cadrul institutiei.

  Sponsors
  Media partners
  Venue
  Hotel Intercontinental
  BUCHAREST
  Phone:

  Conferinta Viitorul Mobilitatii Urbane  va avea loc la Hotel interContinental Bucuresti, sala Ronda Etaj 1.

  Pentru rezervari de camere pentru acest eveniment, va rugam sa va adresati Event Managerului:

  Mrs. Simona Sercan – Senior Convention Sales Manager
  e-mail: simona.sercan@interconti.ro
  Tel:+4021.305.10.18
   

  Pentru reprezentantii autoritatilor publice centrale si locale participarea este gratuita.
  Participarea la aceasta conferinta este gratuita pentru o sigura persoana din partea unei companii, cu confirmare prealabila din partea organizatorului si in limita locurilor disponibile.

  Pentru participari suplimentare din partea companiilor private, taxa este de 59 Euro + TVA / persoana.

  Informatii despre eveniment si confirmari: sales@govnet.ro sau telefon 0372.900.670

   

  NOTICE

  Taking into account the provisions of the 2016/679 / EU Regulation, we inform you that your contact details are in the database of Govnet Conferences being obtained directly as a result of past correspondence, participation or registration to an event you attended or because of publication in public information media.

  As Govnet processes personal data both for contractual purposes and to keep you up to date with our activities, we want to make sure that our organization has taken appropriate technical and organizational measures to protect your data. If you no longer wish to be informed about Govnet Conferences Romania's services and events, please submit a request for the removal of your data at sales@govnet.ro

   


  Govnet Next Events